Prajitura cu branza si dulce de leche

de Miha in Prajituri, 5 Mar 2012 | 2944 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • Pentru umplutura:
  • 700 g branza de vaci cremoasa
  • 1 cutie dulce de leche
  • 3 oua
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si dulce de leche:

Blat:


Daca folositi biscuiti dulci renuntati la zaharul pudra.



Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin. Turnam apoi untul topit si racit, zaharul pudra si zaharul vanilat. Mixam din nou si vom obtine o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava (20/30 cm), apoi tasam compozitia pana obtinem un strat neted si uniform. Dam la frigider pana pregatim umplutura.


Umplutura:


Daca branza este mai uscata puteti folosi si 150-200 ml smantana pentru frisca.



Branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu dulce de leche, pana obtinem o crema fina. Adaugam apoi ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.



Compozitia obtinuta se toarana in tava peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu pentru ~ 1 ora, pana se rumeneste usor deasupra.



In cuptor vom pune un vas cu apa, pentru a crea efectul de sauna.


Glazura:


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca. Se omogenizeaza si se lasa la racit.





Prajitura se lasa sa se raceasca, se acopera cu glazura de ciocolata racita si se da la frigider pentru cateva ore, dupa care se portioneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Miha 1

15.06.2012, 20:06

Nu stiu daca sa fiu diplomata or ba...

gaby_duceag 1

15.06.2012, 20:07

miha, eu as zice sa te abtii. dupa ce ca iei poze de pe net sa mai faci si gura?
io am mai zis c-ai trebui banata....

diaconta 1

15.06.2012, 20:08

gaby_d
15.06.2012, 20:07

miha, eu as zice sa te abtii. dupa ce ca iei poze de pe net sa mai faci si gura?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si cacao