Placinta cu branza si stafide

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 4 Mar 2010 | 4407 vizualizari

 

aveam pofta de ceva dulce si am trecut repede la bucatarie

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta ( bella)
  • 300 g branza proaspata
  • 3 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 2 linguri de zahar
  • stafide
  • unt pt uns foile

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

se lasa foile sa se dezghete la temperatura camerei, facem umplutura astfel:


amestecam 2 oua cu zaharul si smantana bine pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam si branza si stafidele si mai amestecam pana se formeaza o compozitie omogena..


pregatirea foilor:


ungem tava cu ulei si punem prima foaie ( se umbla cu f mare grija pt k sunt f frgile), dupa care ungem fiecare foaie cu untul topit si la fiecare 3 foi punem umplutura, iar deasupra ungem cu oul ramas, se da la cuptor cca 30 de min, dupa ce ati scos tava din cuptor stopiti cu putina apa si acoperiti cu un prosop ca 15-20 min, pt a se inmuia.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Teo 1

04.03.2010, 21:11

Pusiko, vad ca nu ai pe nimeni la masa; asa ca ma asez prima chiar si neinvitata;imi lpace placinta cu branzade mor; nu am pus niciodata smantana, mai are consistenta branza, nu curge?

Dana Cristea - pusikmea 1

04.03.2010, 21:15

chiar te rog teo, ink mai am cateva bucati, nu curge, eu avem o reteta cu iaurt, dar nu am avut si am pus smantana,

Bucataras Medi 1

05.03.2010, 08:39

placinta mea preferata........un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu suc de portocale