Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 22 Mai 2015 | 2154 vizualizari

 

Cum e sezonul capsunilor,nu puteam prepara altceva decat o prajitura cu capsuni.Cu o minunata crema din mascarpone si frisca , aromata si pufoasa,cu capsuni in ea si un blat pufos cu capsuni,e un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8oua,
  • 8ling zahar,
  • 8ling faina,
  • 4 ling ulei,
  • 5 ling puire de capsuni,
  • 1 praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 250g mascarpone,
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 100g capsuni taiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se obtine zdrobind cativa capsuni cu blenderul. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se adauga treptat zaharul si se bat pana se topeste complet.Se adauga amestecul de galbenusuri, amestecand usor, cu o spatula. La urma de incorporeaza faina si praful de copt cu aceleasi miscari incete,de jos in sus. Blatul astfel format se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace pana trece testul scobitorii.


In timp ce se raceste blatul, se face crema.Smantana pentru frisca de bate si cand incepe sa se intareasca se adauga branza mascarpone. Se bate in continuare pana se omogenizeaza bine, iar frisca s-a intarit. Daca se foloseste smantana neandulcita, se adauga 3-4ling zahar. Capsunele se taie felii mai groase si se amesteca cu crema de mascarpone.


Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.Se opresc 3-4 ling de crema pentru deasupra. Se decoreaza cu capsuni taiate felii.


Se da totul la rece cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

23.05.2015, 19:59

Rocsi 1

23.05.2015, 20:25

Deliciu de sezon!

mirela0911 1

24.05.2015, 12:05

Buna praji!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema tiramisu