Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 22 Mai 2015 | 3054 vizualizari

 

Cum e sezonul capsunilor,nu puteam prepara altceva decat o prajitura cu capsuni.Cu o minunata crema din mascarpone si frisca , aromata si pufoasa,cu capsuni in ea si un blat pufos cu capsuni,e un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8oua,
  • 8ling zahar,
  • 8ling faina,
  • 4 ling ulei,
  • 5 ling puire de capsuni,
  • 1 praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 250g mascarpone,
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 100g capsuni taiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se obtine zdrobind cativa capsuni cu blenderul. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se adauga treptat zaharul si se bat pana se topeste complet.Se adauga amestecul de galbenusuri, amestecand usor, cu o spatula. La urma de incorporeaza faina si praful de copt cu aceleasi miscari incete,de jos in sus. Blatul astfel format se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace pana trece testul scobitorii.


In timp ce se raceste blatul, se face crema.Smantana pentru frisca de bate si cand incepe sa se intareasca se adauga branza mascarpone. Se bate in continuare pana se omogenizeaza bine, iar frisca s-a intarit. Daca se foloseste smantana neandulcita, se adauga 3-4ling zahar. Capsunele se taie felii mai groase si se amesteca cu crema de mascarpone.


Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.Se opresc 3-4 ling de crema pentru deasupra. Se decoreaza cu capsuni taiate felii.


Se da totul la rece cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MOKUSKA 1

23.05.2015, 19:59

Rocsi 1

23.05.2015, 20:25

Deliciu de sezon!

mirela0911 1

24.05.2015, 12:05

Buna praji!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura spumoasa