Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 22 Mai 2015 | 8336 vizualizari

 

Cum e sezonul capsunilor,nu puteam prepara altceva decat o prajitura cu capsuni.Cu o minunata crema din mascarpone si frisca , aromata si pufoasa,cu capsuni in ea si un blat pufos cu capsuni,e un deliciu culinar.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8oua,
  • 8ling zahar,
  • 8ling faina,
  • 4 ling ulei,
  • 5 ling puire de capsuni,
  • 1 praf de copt,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 250g mascarpone,
  • 300ml smantana pentru frisca,
  • 100g capsuni taiate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu praful de sare,se adauga uleiul in fir subtire. Dupa ce s-a omogenizat se incorporeaza piureul de capsuni. Acesta se obtine  zdrobind cativa capsuni cu blenderul. Albusurile se bat spuma tare, ca pentru bezea. Se adauga treptat zaharul si se bat pana se topeste complet.Se adauga amestecul de galbenusuri, amestecand usor, cu o spatula. La urma de incorporeaza faina si praful de copt cu aceleasi miscari incete,de jos in sus. Blatul astfel format se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Se coace pana trece testul scobitorii.

In timp ce se raceste blatul, se face crema.Smantana pentru frisca de bate si cand incepe sa se intareasca se adauga branza mascarpone. Se bate in continuare pana se omogenizeaza bine, iar frisca s-a intarit. Daca se foloseste smantana neandulcita, se adauga 3-4ling zahar. Capsunele se taie felii mai groase si se amesteca cu crema de mascarpone.

Blatul se taie in doua pe orizontala si se umple cu crema.Se opresc 3-4 ling de crema pentru deasupra. Se decoreaza cu capsuni taiate felii.

Se da totul la rece cateva ore, apoi se portioneaza si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme