Briose cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 23 Iun 2013 | 1469 vizualizari

 

cu fructe de sezon si ciocolata, o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 4 linguri apa minerala
  • 2 linguri de cacao (proaspat cernuta)
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 8 linguri faina (proaspat cernuta)
  • 1 pahar visine
  • 5 biscuiti cu tarate din comert

Pentru glazura:

  • 4 linguri de lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri de finetti
  • nuca de cosos si bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.


In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si uleiul, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.


Turnam in formele de briosele cate o lingura din acest amestec, zdrobim biscuitii si presaram cate putin peste aluat in forme (vor absorbi zeama lasata de fructele proaspete!), apoi adaugam in fiecare forma cate 2-3 visine curatate de samburi.


Aluatul ramas se amesteca cu cacaoa cernuta, se imparte uniform in toate formele si dam la cuptor (preincalzit; temp. moderata, 170-180 grade)pana trec testul cu scobitoarea .


Le lasam la racit, timp in care pregatim glazura.


Punem intr-un vas la foc mic cele 4 linguri de lapte, rupem ciocolata bucati, o adaugam in vas impreuna cu cele doua linguri de finetti. Cand glazura devine omogna ornam briosele si decoram cu bombonele colorate sau nuca de cocos.


 

TIPS-URI

1

Sunt delicioase, mai ales la micul dejun, langa o portie de lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

23.06.2013, 12:55

Rocsi 1

23.06.2013, 13:11

Foarte bune sunt

Corinuta 1

23.06.2013, 14:32

Foarte dragute!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose de post cu nuci si stafide