Briose cu visine

de Valclaudia in Prajituri, 23 Iun 2013 | 1370 vizualizari

 

cu fructe de sezon si ciocolata, o minunatie!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt stins intr-o lingurita de otet
  • 4 linguri apa minerala
  • 2 linguri de cacao (proaspat cernuta)
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 8 linguri faina (proaspat cernuta)
  • 1 pahar visine
  • 5 biscuiti cu tarate din comert

Pentru glazura:

  • 4 linguri de lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri de finetti
  • nuca de cosos si bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare.


In alt bol frecam galbenusurile cu cealalta parte de zahar, adaugam praful de copt stins intr-o lingurita de otet, apa minerala si uleiul, apoi cate o lingura din spuma de albusuri si una de faina, pana incorporam toate ingredientele.


Turnam in formele de briosele cate o lingura din acest amestec, zdrobim biscuitii si presaram cate putin peste aluat in forme (vor absorbi zeama lasata de fructele proaspete!), apoi adaugam in fiecare forma cate 2-3 visine curatate de samburi.


Aluatul ramas se amesteca cu cacaoa cernuta, se imparte uniform in toate formele si dam la cuptor (preincalzit; temp. moderata, 170-180 grade)pana trec testul cu scobitoarea .


Le lasam la racit, timp in care pregatim glazura.


Punem intr-un vas la foc mic cele 4 linguri de lapte, rupem ciocolata bucati, o adaugam in vas impreuna cu cele doua linguri de finetti. Cand glazura devine omogna ornam briosele si decoram cu bombonele colorate sau nuca de cocos.


 

TIPS-URI

1

Sunt delicioase, mai ales la micul dejun, langa o portie de lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Constelatialeu 1

23.06.2013, 12:55

Rocsi 1

23.06.2013, 13:11

Foarte bune sunt

Corinuta 1

23.06.2013, 14:32

Foarte dragute!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata