Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

de Sidy in Prajituri, 7 Noi 2010 | 5498 vizualizari

 

Dupa cum vi-am mai spus , noi nu suntem mari amatori de ciocolata si blaturi cu cacao, asa ca am facut blatul cu...cafea.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua mici
  • 50 g zahar
  • 8 linguri cafea fiarta
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g unt( margarina)
  • 2 plicuri zahar vanilat

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 3 linguri zahar
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine.

Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare.

Untul( margarina) se invarte bine cu galbenusurile si zaharul vanilat. Cand au devenit spumoase, adaugam albusurile batute si amestecam incet de sus in jos .

Praful de copt il amestecam cu faina pe care o cernem treptat in ploaie peste compozitia rezultata, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt , turnam aluatul si il dam la copt la 180 grade cam 20-25 minute.

Se face testul cu scobitoarea si daca este copt se scoate blatul pe care il lasam sa se raceasca in tava.

Crema o facem punand la fiert laptele cu nuca de cocos. Dupa ce a fiert 5 minute strecuram laptele si lasam nuca sa se raceasca.

Luam 100 ml lapte si il racim apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si amidonul, amestecand sa nu se faca cocoloase.

Restul de lapte il punem iar sa fiarba cu cuburile de ciocolota pina cand aceasta se topeste.Adaugam apoi crema cu amidonul si invartim repede sa nu se faca cocoloase. Lasam sa mai dea un clocot , doua si adaugam nuca de cocos.

Luam de pe foc si dam crema la racit, invartind din cand in cand sa nu se faca crusta deasupra.

Zaharul pudra il amestecam bine de tot cu untul pina se formeaza o crema spumoasa in care vom incorpora usor crema de nuca de cocos, coaja si zeama de lamaie.

Dam crema la rece , la frigider, sa se intareasca bine.

Taiem blatul in doua si si intindem crema de cocos , asezam blatul ramas deasupra si ornam prajitura.

Cine prefera nuca de cocos va fi incantat de gustul acestei prajituri.

Pofta mare !



PS. reteta cremei am primit-o si eu de la o prietenuta buna....delicioasa !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Sidy 1

08.11.2010, 07:58

Fetelor ma bucur ca va place prajitura , dar din pacate....nu a mai ramas nici o bucaticaAu fost copiiila noi si...s-a terminat !
Bunica ...la poze vezi si sectiunea...

gaby_duceag 1

08.11.2010, 07:59

Sidy, buna dimineata!!!!da-mi si mie, fa alta te rog))

vanilla 1

09.11.2010, 17:52

sydi, numa minunatii faci!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cocomac