Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

de Sidy in Prajituri, 7 Noi 2010 | 7570 vizualizari

 

Dupa cum vi-am mai spus , noi nu suntem mari amatori de ciocolata si blaturi cu cacao, asa ca am facut blatul cu...cafea.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua mici
  • 50 g zahar
  • 8 linguri cafea fiarta
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 100 g unt( margarina)
  • 2 plicuri zahar vanilat

pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 3 linguri zahar
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos:

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine.
Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare.
Untul( margarina) se invarte bine cu galbenusurile si zaharul vanilat. Cand au devenit spumoase, adaugam albusurile batute si amestecam incet de sus in jos .
Praful de copt il amestecam cu faina pe care o cernem treptat in ploaie peste compozitia rezultata, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt , turnam aluatul si il dam la copt la 180 grade cam 20-25 minute.
Se face testul cu scobitoarea si daca este copt se scoate blatul pe care il lasam sa se raceasca in tava.
Crema o facem punand la fiert laptele cu nuca de cocos. Dupa ce a fiert 5 minute strecuram laptele si lasam nuca sa se raceasca.
Luam 100 ml lapte si il racim apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si amidonul, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Restul de lapte il punem iar sa fiarba cu cuburile de ciocolota pina cand aceasta se topeste.Adaugam apoi crema cu amidonul si invartim repede sa nu se faca cocoloase. Lasam sa mai dea un clocot , doua si adaugam nuca de cocos.
Luam de pe foc si dam crema la racit, invartind din cand in cand sa nu se faca crusta deasupra.
Zaharul pudra il amestecam bine de tot cu untul pina se formeaza o crema spumoasa in care vom incorpora usor crema de nuca de cocos, coaja si zeama de lamaie.
Dam crema la rece , la frigider, sa se intareasca bine.
Taiem blatul in doua si si intindem crema de cocos , asezam blatul ramas deasupra si ornam prajitura.
Cine prefera nuca de cocos va fi incantat de gustul acestei prajituri.
Pofta mare !

PS. reteta cremei am primit-o si eu de la o prietenuta buna....delicioasa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sidy 1

08.11.2010, 07:58

Fetelor ma bucur ca va place prajitura , dar din pacate....nu a mai ramas nici o bucaticaAu fost copiiila noi si...s-a terminat !
Bunica ...la poze vezi si sectiunea...

gaby_duceag 1

08.11.2010, 07:59

Sidy, buna dimineata!!!!da-mi si mie, fa alta te rog))

vanilla 1

09.11.2010, 17:52

sydi, numa minunatii faci!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese