Buturugi

de mena29 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 12018 vizualizari

 

Sunt atat de bune incat ar fi pacat sa nu le incercati.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru bezelele cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Ingrediente pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 200 g unt
  • Mai avem nevoie de aproximativ 100-150 g nuca macinata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturugi:

Albusurile se mixeaza pana devin spuma,adaugam treptat zaharul. Adaugam nuca macinata si amestecam usor cu telul. Cu o lingurita luam si punem mici dramajoare de spuma intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 200 grade C dupa care mutam la 120 grade C si coacem bezelele pana se intaresc,aproximativ 20 minute. Ele devin usor aurii si ne vom da seama cand sunt gata. Le lasam sa se raceasca si pregatim crema.


Intr-un castron de inox sau yena mixam bine zaharul cu cele 6 galbenusuri dupa care punem vasul pe baie de abur si amestecam in continuare. Separat desfacem cacaua in 2-3 linguri de apa rece si o incalzim putin pe foc. Adaugam peste crema de galbenus cu zahar si amestecam pana se ingroase,aproximativ 15 minute. Lasam crema de ciocolata sa se raceasca. Mixam spumos untul dupa care adaugam treptat cate o lingura din crema de ciocolata.


Unim la varf bezelele cu crema si le tavalim prin nuca macinata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturugi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

deliamoasa 1

03.03.2015, 08:46

In reteta nu este specificata cantitatea de unt folosita. . Daca puteti sa o treceti. Va multumesc.

mena29 1

03.03.2015, 11:22

deliamoasa,cantitatea de unt este trecuta la ingrediente.

deliamoasa 1

03.03.2015, 12:55

Multumesc .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Snickers - 2