Inghetata de banane

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 23 Iul 2015 | 1029 vizualizari

 

Desertul perfect pe canicula asta,nu poate fi decat inghetata. Dulce, aromata si rece este minunata in aceste zile de foc. N-am dat drumul la aragaz deloc si am facut-o din doar doua ingrediente. Rapid,comod si usor.
Dupa cum ii spune si numele, ingredientul vedeta este banana. Sa aflam si al doilea ingredient...

 

INGREDIENTE

  • 5-6 banane,
  • 1l smantana pentru frisca
Portii: 48
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de banane:

Se aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca. Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul. Smantana pentru frisca se mixeaza bine. Cand incepe sa se intareasca, se adauga piureul de banane. Se mixeaza in continuare pana frisca e batuta, iar compozitia omogena.Se toarna totul intr-o caserola si se da la congelator. Se amesteca din cand in cand, pentru a se evita formarea cristalelor de gheata.


Dupa cum ati observat, nu am pomenit nimic despre zahar sau indulcitor. Bananele fiind foarte coapte, au fost suficient de dulci. Am folosit smantana Meegle, care si ea e indulcita, deci nu am mai avut nevoie de zahar. Cine doreste, poate sa mai adauge la compozitie zahar. Eu as recomanda miere.


E delicioasa servita cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de banane" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

24.07.2015, 14:12

Ce poate fi mai bun acum? Super!

Andra_Constantinescu 1

25.07.2015, 00:20

Buna!

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lebar de casa
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

RETETA RECOMANDATA
Dinozauri cu branza