Inghetata de banane

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 23 Iul 2015 | 2584 vizualizari

 

Desertul perfect pe canicula asta,nu poate fi decat inghetata. Dulce, aromata si rece este minunata in aceste zile de foc. N-am dat drumul la aragaz deloc si am facut-o din doar doua ingrediente. Rapid,comod si usor.
Dupa cum ii spune si numele, ingredientul vedeta este banana. Sa aflam si al doilea ingredient...

 

INGREDIENTE

  • 5-6 banane,
  • 1l smantana pentru frisca
Portii: 48
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de banane:

Se aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca. Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul. Smantana pentru frisca se mixeaza bine. Cand incepe sa se intareasca, se adauga piureul de banane. Se mixeaza in continuare pana frisca e batuta, iar compozitia  omogena.Se toarna totul intr-o caserola si se da la congelator. Se amesteca din cand in cand, pentru a se evita formarea  cristalelor de gheata.

Dupa cum ati observat, nu am pomenit nimic despre zahar sau indulcitor. Bananele fiind foarte coapte, au fost suficient de dulci. Am folosit smantana Meegle, care si ea e indulcita, deci nu am mai avut nevoie de zahar. Cine doreste, poate sa mai adauge la compozitie zahar. Eu as recomanda miere.

E delicioasa servita cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de banane" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

mirela0911 1

24.07.2015, 14:12

Ce poate fi mai bun acum? Super!

Andra_Constantinescu 1

25.07.2015, 00:20

Buna!

Gicuta 1

27.07.2015, 07:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina