Inghetata de banane

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulciuri, 23 Iul 2015 | 745 vizualizari

 

Desertul perfect pe canicula asta,nu poate fi decat inghetata. Dulce, aromata si rece este minunata in aceste zile de foc. N-am dat drumul la aragaz deloc si am facut-o din doar doua ingrediente. Rapid,comod si usor.
Dupa cum ii spune si numele, ingredientul vedeta este banana. Sa aflam si al doilea ingredient...

 

INGREDIENTE

  • 5-6 banane,
  • 1l smantana pentru frisca
Portii: 48
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de banane:

Se aleg banane coapte foarte bine sau ,daca sunt mai verzi,se lasa cateva zile sa se mai coaca. Bananele se curata de coaja si se paseaza cu blenderul. Smantana pentru frisca se mixeaza bine. Cand incepe sa se intareasca, se adauga piureul de banane. Se mixeaza in continuare pana frisca e batuta, iar compozitia omogena.Se toarna totul intr-o caserola si se da la congelator. Se amesteca din cand in cand, pentru a se evita formarea cristalelor de gheata.


Dupa cum ati observat, nu am pomenit nimic despre zahar sau indulcitor. Bananele fiind foarte coapte, au fost suficient de dulci. Am folosit smantana Meegle, care si ea e indulcita, deci nu am mai avut nevoie de zahar. Cine doreste, poate sa mai adauge la compozitie zahar. Eu as recomanda miere.


E delicioasa servita cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de banane" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

24.07.2015, 14:12

Ce poate fi mai bun acum? Super!

Andra_Constantinescu 1

25.07.2015, 00:20

Buna!

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de branza si banane si topping de caramel