Piept de curcan umplut

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 4 Noi 2014 | 4519 vizualizari

 

Friptura de azi este una de sarbatoare.Si cum sarbatorile de iarna se apropie vertiginos,cine nu are pe masa curcanul umplut,se poate rezuma la acest piept de curcan umplut.Este delicios,foarte versatil si gustos.Se poate servi rece,ca aperitiv sau cald,ca fel principal alaturi de o garnitura pe masura.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de curcan (sau jumatate daca e prea mare),
  • maruntaiele de la curcan(ficat,pipota,splina,inima)
  • 4-5 felii de paine,
  • cateva ciuperci,
  • 1 ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • marar verde,
  • patrunjel verde,
  • 4 oua.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan umplut:

Ficatul,inima,pipota se fierb in apa cu sare.Dupa ce sunt fierte bine,se toaca marunt cu masina de tocat sau cu cutitul.Ciupercile se curata,se toaca marunt si se calesc cu ceapa tocata marunt.

Painea se pune la inmuiat in apa,apoi se scurge bine si se amesteca cu ciupercile si maruntaiele.Trei oua se fierb tare,apoi se toaca marunt si se adauga in compozitie.Un ou se pune crud pentru a lega compozitia.Se codimenteaza si se potriveste de sare si piper.Se adauga verdeturile tocate marunt apoi se amesteca bine totul pana se omogenizeaza. Pieptul de curcan se cresteaza pe lung,facand un buzunar pe toata lungimea lui.

Se umple cu umplutura de mai sus,se codimenteaza cu sare si piper si se da la cuptor cu un pic de ulei si apa.Se unge din cand in cand cu sosul din tava.Cand e frumos rumenit si furculita intra usor in piept,se scoate din cuptor. Daca se serveste ca aperitiv se lasa sa se raceasca apoi se feliaza.Daca se serveste ca fel principal,se feliaza cald.Se serveste cu garnitura de legume,orez sau sos de vin alb.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

05.11.2014, 11:04

Ce rumen si bun!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

05.11.2014, 23:26

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!