Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 30 Ian 2015 | 2691 vizualizari

 

O friptura nemaipomenit de gustoasa. O imbinare perfecta de gusturi si arome: piept de curcan, orez, muraturi,ierburi aromate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de curcan,
  • 1 cana orez cu bob lung,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • turmenic,o
  • cescuta ulei de masline,
  • o ceasca vin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez:

Pieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se  acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic, pana scade aproape toata zeama.Intre timp,se intorc feliile de carne pe ambele parti.Daca nu e facuta carnea,se mai pune un pic de apa si se mai lasa pe foc.

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de ulei.La o cana de orez se pun 2 cani de apa.Se adauga un morcov dat pe razatoare,sare,piper,turmeric.Se lasa pe foc pana scade apa si orezul este al dente.Se stinge focul si se acopera vasul cu un capac.Se lasa sa stea 5 minute acoperit dupa care se serveste, ca garnitura, langa feliile de friptura alaturi de muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan in sos de usturoi si patrunjel, la cuptor