Pulpa de porc cu sos de vin

de Retete cu Margareta Cismasiu in Porc, 1 Mar 2015 | 1949 vizualizari

 

Pentru azi va propun o friptura de porc.Si nu una oarecare,ci una frageda,moale si suculenta.In general,fripturile se fac usor si repede.Asa a fost si cu aceasta friptura,iar rezultatul a fost pe masura pentru ca s-a mancat si mai repede.

 

INGREDIENTE

  • 500gr pulpa de porc,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
  • ulei de cocos
  • sos de vin:
  • 1ling zahar,
  • 200ml vin rosu
  • 200m l apa
  • sare
  • piper
  • un pic de otet balsamic
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc cu sos de vin:

Am ales o bucata de pulpa de porc.De cu seara am pregatit o marinada din: un pahar de vin alb,un pahar otet,o cana de apa,3-4 foi de dafin,3-4 catei de usturoi,1 ceapa,sare,piper,cateva cuisoare.Am pus pulpa in marinada,am acoperit-o cu un capac si am lasat-o asa pana a doua zi. Am scos pulpa din marinada si am uscat-o cu un servet absorbant.Intr-o tigaie antiaderenta am incins un pic de ulei de cocos si am pus bucata de carne.Am tras-o la tigaie pe ambele parti doar cat sa se inchida porii.


Am pus carnea intr-o tava,am codimentat-o cu sare,piper,cimbru si am dat-o la cuptor.Am tinut-o aprox.20min.astfel ca sa ramana mijlocul suculent. Cat a stat in cuptor am facut sosul de vin.Zaharul l-am caramelizat,apoi l-am stins cu vinul.Am lasat sa fiarba pana s-a topit tot caramelul.Am stropit cu un pic de otet balsamic,am adaugat apa si am lasat sa fiarba la foc mic,pana a scazut.Daca doriti mai groasa consistenta sosului,diluati o lingura de faina cu un pic de apa si adaugati peste sosul de vin.Codimentati la sfarsit cu sare si piper din belsug. A fost delicios alaturi de friptura si cartofi duchesse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Gherca Daniela 1

01.03.2015, 23:57

bun!

Valclaudia 1

02.03.2015, 06:27

super!

MotanLaOale 1

02.03.2015, 19:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc crocant la cuptor