Retete culinare din Canada

Retete traditionale din Canada

Datorita bogatiei de legume, fructe si carnuri, bucataria canadiana este foarte diversa si complexa: retete cu peste, carne si multe prajituri delicioase. Bucatarasii nostri ne impartasesc multiplele moduri de folosire ale siropului de artar sau ale altor ingrediente specifice.


Mancaruri canadiene originale

Fie ca locuiesc in Canada sau au rude si prieteni de acolo, bucatarasii nostri ne invata cum sa facem clatite, torturi si placinte originare din Canada.

Cinnamon rolls/ Rulouri cu scortisoara

Postat de: gabrielacuisine

Toate ingredientele trebuie scoase din frigider cu cel putin o ora inainte de a ne apuca de aluat. Ca sa elucidez chestia cu un ou si jumatate, vreau sa va zic ca se procedeaza asa: se ia un ou... Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao si nuci

Postat de: gabrielacuisine

Punem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana... Citeste continuarea

Pancakes cu Finetti si banane

Postat de: aalliinnaa07

Punem zaharul si ouale intr-un vas, batem ouale si zaharul cu mixerul pana cand zaharul se topeste de tot, ouale isi dubleaza volumul si se albesc. Dupa ce ouale se albesc adaugam faina cu un praf... Citeste continuarea

Fursecuri cu fistic_Valerie

Postat de: ralu_ca

Aluatul: Se combina zaharul cu untul pana sunt amestecate bine, apoi se adauga oul, faina si sarea. Aluatul se pune in frigider cel putin pentru 1 ora ca sa se intareasca.Acesta se formeaza... Citeste continuarea

Gingerbread/Turtă dulce Canada

Postat de: Ade200

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe... Citeste continuarea

Paine de casa neframantata

Postat de: Sidy

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti sa puneti seminte ,acum le veti adauga si pe ele. Adaugam apa si amestecam cu o lingura de lemn... Citeste continuarea

Smochine coapte a la Anna Olson

Postat de: mihaelar63

Smochinele se spala si se incresteaza la codita in patru Se se strang usor in partea rotunda , astfel se desfac frumos si poate fi pus in deschizatura cate o lingurita serioasa de iaurt... Citeste continuarea

Clatite americane - Pancakes

Postat de: mitinita

Se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga... Citeste continuarea

Banana Nanaimo Bars

Postat de: Anamaria7

Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol. Baza: Biscuitii se macina => "pesmet". Pe baie de... Citeste continuarea

Cheese cake

Postat de: marcelas

Din toate ingredientele, pentru baza, facem un aluat moale pe care il intindem,cu mana, intr-o tava mai mica. Punem crema de branza peste baza de aluat din tava si coaceam la 360F timp de... Citeste continuarea

Placinta cu mere

Postat de: marcelas

Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1-2 ore. Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin unt. Impartim aluatul in 2 bucati egale.... Citeste continuarea

Piept de pui cu citrice la cuptor

Postat de: marcelas

Se pragateste o tava, peste care punem hartie de pergament. Radem putina coaja de portocala si de lamaie, pe care le amestecam cu pesmetul, parmezanul ras si condimentele. Taiem felii portocala... Citeste continuarea

Prajitura fina cu struguri albi si vin

Postat de: marcelas

Intr-un castron, amestecam faina cu praful de copt. Amestecam toate celelalte ingrediente, la care, adaugam apoi faina. Pregatim o tava tapetata cu faina(eu am folosit spray PAM nonstick cu... Citeste continuarea

Tarta de ou si parmezan

Postat de: marcelas

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare. Amestecam parmezanul cu pesmetul, sarea si piperul(sare foarte putina sau chiar deloc, pentru ca parmezanul e destul de sarat).... Citeste continuarea

Tort cu crema mascarpone

Postat de: Brindusa

Blatul: Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pe fundul unei forme rotunde (sau o cratita de 23 cm) se pune hartie de pergament. Nu se unge cu grasime nici   hartia si nici... Citeste continuarea

Briose cu dovleac

Postat de: adriana65

Intr-un castron se amesteca piureul de dovleac fiert, ouale, iaurtul si uleiul, esenta de vanilie.  In alt castron amestecati ingredientele solide, faina, cerealele maruntite (nu trebuie sa... Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]