Gingerbread/Turtă dulce Canada

de Ade200 in Dulciuri, 29 Dec 2012 | 3770 vizualizari

 

Este o reţetă specifică de Crăciun, renumită în Statele Unite şi Canada..

 

INGREDIENTE

  • 4 1/2 căni de făină
  •  1 lingură de scorţişoară
  •  2 linguriţe de ghimbir pudră
  •  1/2 linguriţă de cuişoare pudră
  •  1linguriţă de bicarbonat de sodiu
  •  1/2 cană de unt moale
  •  1/2 cană de zahăr brun
  •  2 ouă mari
  •  3/4 cană de miere

Glazură albă:

  • 200-300 g de zahăr pudră cernut să nu fie cocoloaşe
  • 1 albuş
  • 1 lingură de suc de lămâie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gingerbread/Turtă dulce Canada:

Cerne făina, scorţişoara, cuişoarele, ghimbirul şi bicarbonatul într-un castron. Amestecă untul cu zahărul până se omogenizează/dizolvă. Adaugă ouăle pe rând, apoi mierea. Adaugă cu grijă făina, câte puţin, şi amestecă până se încorporează bine. Aluatul va fi tare.Împarte-l în două, fă două sfere şi acoperă-le cu folie.Pune-le în frigider pentru cel putin două ore sau până a doua zi..Preîncălzeşte cuptorul la foc mediu.


Întinde aluatul şi taie cu formele dorite.Coace până devine auriu. Lasă să se răcească, apoi ornează-le.Mixează albuşul cu zahărul şi cu sucul de lămâie în bolul mixerului, sau cu un mixer de mână, cu accesoriile tip tel din sârmă.

Adaugă zaharul treptat, reglează la viteza medie până se încorporează complet. Textura glazurii trebuie să fie suficient de solidă încât să nu curgă peste marginile turtei dulci .

Decorează turta dulce imediat folosind o pungă de plastic tăiată la un colţ.

Lăsă până se întăreşte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gingerbread/Turtă dulce Canada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

T I M E A 1

30.12.2012, 00:14

Super frumos

mamaieelena 1

30.12.2012, 14:59

frumusele

Mihaela11_jo 1

04.01.2013, 16:08

la fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Turtă dulce - rețeta clasică