Placinta cu mere

de marcelas in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 9692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200-250g faina
  • 50g zahar
  • putina sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1kg mere curatate si taiate cubulete
  • scortisoara
  • zahar
  • suc de lamaie
  • 2 linguri faina
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1-2 ore.

Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin unt. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intindem prima foaie si o asezam in tava unsa cu unt, avand grija sa acoperim peretii tavii pana sus. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.

Punem in tava, peste foaie, amestecul de mere( merele taiate cubulete+ sucul de lamaie+zahar dupa gust+scortisoara+vanilie+cele 2 linguri de faina) si acoperim cu cea de-a doua foaie, pe care o taiem in 2-3 locuri, ca sa permita aburelui sa se evapore.
O dam la cuptorul incins la 375F pana cand e rumenita bine.

Se taie numai dupa ce s-a racit, preferabil a doua zi.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

16.02.2010, 22:17

o placinta ca la mama acasa!

marcelas 1

17.02.2010, 07:23

Multumesc! Eu o refac cu aceeasi placere de fiecare data. Sper sa va placa la fel de mult si voua.

adry88 1

08.05.2011, 12:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de piersici