Placinta cu mere

de marcelas in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 7329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200-250g faina
  • 50g zahar
  • putina sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri apa rece
  • 1kg mere curatate si taiate cubulete
  • scortisoara
  • zahar
  • suc de lamaie
  • 2 linguri faina
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1-2 ore.


Pregatim o tava, pe care o ungem cu putin unt. Impartim aluatul in 2 bucati egale. Intindem prima foaie si o asezam in tava unsa cu unt, avand grija sa acoperim peretii tavii pana sus. Intepam foaia cu furculita din loc in loc.


Punem in tava, peste foaie, amestecul de mere( merele taiate cubulete+ sucul de lamaie+zahar dupa gust+scortisoara+vanilie+cele 2 linguri de faina) si acoperim cu cea de-a doua foaie, pe care o taiem in 2-3 locuri, ca sa permita aburelui sa se evapore.

O dam la cuptorul incins la 375F pana cand e rumenita bine.


Se taie numai dupa ce s-a racit, preferabil a doua zi.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Teo 1

16.02.2010, 22:17

o placinta ca la mama acasa!

marcelas 1

17.02.2010, 07:23

Multumesc! Eu o refac cu aceeasi placere de fiecare data. Sper sa va placa la fel de mult si voua.

adry88 1

08.05.2011, 12:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo -de post