Banana Nanaimo Bars

de Anamaria7 in Prajituri, 5 Dec 2010 | 10225 vizualizari

 

L-am ademenit pe Mos Niculaie cu o reteta canadiana :P (inca o reteta fara coacere pentru studentii fara cuptoare in camin:)))

 

INGREDIENTE

Pentru baza:

  • 150 gr unt
  • 40 gr cacao
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 250 gr biscuiti simpli
  • 80 gr nuca de cocos
  • 20 gr nuca maruntita

Pentru crema:

  • 200 gr zahar pudra
  • 55 gr unt moale
  • 1 banana

Pentru glazura:

  • 120 gr ciocolata
  • 6 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Nanaimo Bars:

Cum la camin duc lipsa de vase uneori, am folosit doua mai mici (de 20cm x 12cm) pe care le-am tapetat cu staniol.


Baza:


Biscuitii se macina => "pesmet".


Pe baie de aburi, untul, zaharul, cacaua si oul se amesteca bine pana cand zaharul se topeste. Luam apoi vasul de pe foc, iar dupa ce s-a racit putin adaugam peste pesmetul de biscuiti amestecat cu nuca maruntita si cocosul.


Compozitia se toarna in vas(e), se apasa bine si se tine la frigider cel putin 30min pana sa adaugam crema.


Crema:


Untul se mixeaza bine cu jumatate din cantitatea de zahar pudra, apoi se adauga banana pasata, iar la final punem si cealalta jumatate din cantitatea de zahar.


Scoatem baza din frigider si turnam crema peste, dupa care tinem din nou la frigider pana cand pregatim glazura.


Glazura:


Topim ciocolata in lapte pe baie de aburi, apoi o lasam sa se raceasca putin.


Turnam peste crema, nivelam si dam din nou la frigider cel putin o ora.

 

TIPS-URI

1

Crema din reteta originala era fara banane, doar cu unt, zahar pudra si frisca.

2

Eu am avut doar o banana pe moment pentru crema, dar puteti dubla chiar cantitatile, daca vreti un strat mai gros :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Nanaimo Bars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (27)

gaby_gabytza 1

17.02.2012, 14:31

faina

babi5 1

01.08.2013, 18:49

elenasofia53 1

01.08.2013, 21:16

E aspectuoasa, gustoasa si lejer de facut, ok!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!