Placinta cu prune

de mirela0911 in Prajituri, 19 Oct 2014 | 3509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta
  • ulei pt uns foile
  • 700 g prune
  • zahar dupa gust
  • 2 linguri scortisoara
  • 300 g iaurt gras
  • 2 linguri zahar (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune:

Se spala si se curata prunele de samburi. Se taie in 4 sau mai multe parti (depinde cat sunt de mari prunele). Se amesteca cu zaharul (dupa gust) si scortisoara. Se lasa deoparte.


Se ia o foaie de placinta, se unge cu ulei, se aseaza a doua foaie si se repeta procedeul pana ajungem la 4 foi. Vom obtine astfel 3 seturi. Prunele se impart in 3 parti egale pe care le asezam peste foi, dupa care se ruleaza si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


In vasul in care au fost prunele si in care a ramas excesul de sirop de la prune, se toarna iaurtul, se omogenizeaza apoi se intinde peste placintele din tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos placinta.


Se serveste dupa racire. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Corinuta 1

19.10.2014, 21:51

foarte buna!

dantes 1

20.10.2014, 06:21

Buna!

Criss 1

20.10.2014, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu prune