Ecler Lebada cu vanilie

de leoflori in Prajituri, 5 Iun 2009 | 17030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema: 2 plicuri de budinca de vanilie Dr.Oetker.(am pus mai putin lapte decat scrie pe plic : 400 ml/plic) + esenta de vanile.
  • coca pt.coji 
  • 150 gr.unt 
  • 250 ml.apa 
  • 150 gr.faina 
  • 4 oua 
  • 1 lgta zahar
  •   1/2 lgta sare 
  • Zahar pudra la sfarsit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler Lebada cu vanilie:


Pentru coji: amestecam faina+sare+zahar .

Intr-un vas pe foc punem untul +apa pana fierb.

Dam deoparte si turnam toata faina amestecand puternic.

Punem iar pe foc si amestecam pana se desprinde coca de pe peretii vasului.

Punem intr-un bol amestecul si il mixam la viteza mica ca sa se racoreasca coca.

Cand s-a racit adaugam ouale care au fost batute usor inainte.

Omogenizam.

Spritam in tava gramajoare .

Coacem in cuptorul bine incins la foc iute 15 minute apoi 30-40 minute la foc mediu. Nu deschidem usa cuptorului.Se vor lasa.

Dupa ce stingem focul le mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa 15 min.ca sa se usuce bine.

Dupa ce s-au racit,taiem capacele,umplem cu crema, punem gatul de lebada,capacelul il taiem in 2 (aripi) si pudram cu zahar.

Gaturile le facem din aceeasi coca, niste bastonase , S-uri. Nu prea le-am nimerit.

Crema: se face conform instructiunilor de pe plic, dar ca ar fi bine sa puneti mai putin lapte ca sa iasa mai groasa .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler Lebada cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

leoflori 1

03.09.2009, 17:13

asa e cu timpul de coacere, difera de la aragaz la aragaz... ma bucur ca ti-au iesit si ai primit asa un compliment sunt intr-adevar aratoase. eu "gaturile" nu prea le nimeresc insa seamana a lebede, nu sunt chiar rate. felicitari!

elena1988 1

04.03.2011, 18:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada