Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

de Valclaudia in Prajituri, 14 Mai 2017 | 1500 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri zahar
  • 3 picaturi esenta de zmeura
  • 100 gr. unt topit
  • 8 linguri faina (cu varf)

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 5 ligurite apa de trandafiri
  • 3 linguri zahar

Crema:

  • 300 gr. ciocolata alba
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1/2 borcan dulceata de zmeura fara samburi, eu am folosit jeleu de zmeura
  • optional putin colorant alimentar rosu

Decor:

  • banuti de ciocolata alba
  • cca 30 gr. nuca de cocos
  • sclipici alimentar
  • cca 150-200 gr. fructe de padure (congelate am avut eu)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure:

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma.


Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde.


Mixam pana la omogenizare, apoi renuntam la mixer.


Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Cu o lingura de lemn, incorporam in amestecul de galbenusuri, cate putin din spuma si cate o lingura de faina proaspat cernuta pana la incorporarea intregii cantitati.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dupa ce turnam compozitia in tava, nivelam uniform si dam tava la cuptor pana trece blatul testul cu scobitoarea (25 minute, cu functia de coacere cu ventilatie).


Pentru sirop, punem la foc, apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele de zahar. Lasam la racorit.


Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de tava, apoi il stropim cu apa de trandafiri si sirop de zahar.


Pentru crema, am topit ciocolata rupta bucati in cca 200 gr. frisca lichida, la foc mic, apoi am lasat sa se racoreasca pentru a putea fi transferata pentru cel putin o ora la frigider.


Dupa scurgerea acestui timp, am scos ciocolata topita de la rece, am mixat-o cu restul de frisca, tot rece de la frigider, la final, am incorporat si jeleul de zmeura.


Pentru un roz mai intens, am adaugat foarte putin colorant alimentar rosu.


Am intins 90% din crema in strat uniform peste blatul din tava, am taiat marginile prajiturii, apoi am portionat prajitura.


Am presarat nuca de cocos peste prajiturele, am pus crema ramasa in posh, pentru a obtine degradeul, am trasat inainte niste dungi de colorant gel in interiorul saculetului cu scobitoarea, apoi am pus crema si am decorat dupa inspiratie.


La final, am asezat banutii de ciocolata, pudrati cu putin sclipici alimentar, fructele dezghetate si tinute pe servetele absorbante pentru a scapa de lichidul in exces.


Am dat tava la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

15.05.2017, 20:32

Mmm, ce aromata este!

elucubratiiculinare 1

16.05.2017, 08:26

pe pariu ca este si delicioasa

madi_marin 1

16.05.2017, 13:06

arata foarte bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
FURSECURI CU GEM