Retete culinare din Iran

Retete traditionale din Iran

Din Orientul indepartat bucatarasii nostri ne impartasesc minunate retete exotice: orez iranian cu apa de trandafir si sofran, pui iranian sau supa de linte cu tamarind si usturoi... Haideti sa invatam sa preparam delicii orientale din vechea Persie!


Retete iraniene de la profesionisti

Fie ca ati vizitat tarile arabe, locuiti sau ati dori sa locuiti acolo, aveti prieteni sau rude in Iran, va invitam sa ne impartasiti retetele traditionale iraniene pe care le-ati incercat!

Pui iranian - Morgh

Postat de: retetepersane

1. Puneti carnea de pui intr-o oala impreuna cu toate ingredientele, adaugati apa cat sa acopere carnea, puneti capacul si lasati sa fiarba 20 min sau pana cand carnea s-a facut. Pulpele s-ar... Citeste continuarea

Supa de linte cu tamarind si usturoi - Dal Adas

Postat de: retetepersane

1. Se calesc in ulei ceapa taiata fin si usturoiul tocat, se condimenteaza cu turmeric si boia de ardei, amestecandu-se sa nu se arda. 2. Se adauga pasta de tomate, apoi lintea, se completeaza... Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu marar

Postat de: mitinita

Se da tava la cuptor cu uleiul.Cand e fierbinte se adauga cartofii. Cand incep sa se rumeneasca,se adauga sarea,piperul si mararul. Se mai tin 5 minute pana cand cartofii sunt rumeniti bine.... Citeste continuarea

Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi

Postat de: mitinita

 Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol. Se pune untul intr-o oala si se topeste. Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez. Se adauga... Citeste continuarea

Omleta cu vinete

Postat de: mitinita

Se curata vinata de coaja si se taie in cubulete. Se curata ceapa,rosiile si ardeii si se vor taia tot in cubulete. Se caleste ceapa,apoi se adauga pe rand vinetele, ardeii si rosiile. Se... Citeste continuarea

Curmale cu nuci

Postat de: mitinita

  Se scoate samburele din curmala,avand grija sa nu rupeti curmala de tot. In locul in care a fost samburele se pune un sfert de nuca. Se poate presara cu nuca de cocos.   Citeste continuarea

Gratar din ficat de manzat

Postat de: mitinita

  Se spala ficatul si se taie in cuburi. Se adauga pe bete,apoi se sareaza si se pipereaza. Se da focul de la aragaz la tare si se tin betele cu ficatul peste flacara. Se tin pana... Citeste continuarea

Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir

Postat de: mitinita

Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe... Citeste continuarea

Paine de casa cu lapte

Postat de: retetepersane

In primul rand, dati drumul la cuptor. 1. Intr-un castron facem maiaua - dizolvam drojdia in lapte caldut si adaugam o mana de faina si lingura de zahar, amestecam si lasam la caldurica vreo... Citeste continuarea

Salata de fructe persana

Postat de: mitinita

Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul,ca sa nu se oxideze fructele. Se adauga apa de trandafir si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau... Citeste continuarea

Bautura racoritoare din fructe uscate

Postat de: mitinita

Se pun fructele in apa si se lasa peste noapte. Se pot servi a doua zi dimineata.   Citeste continuarea

Vinete Prajite

Postat de: mitinita

Vanata se curata de coaja si se taie in felii longitudinale - stiu ca suna aiurea,de aceea nici nu cred ca e corect(wink). Se presara cu sare si se lasa cam jumatate de ora,ca sa iasa sucul amar... Citeste continuarea

Salata Olivieh

Postat de: retetepersane

1. Intr-o tigaie se caleste ceapa cu putin ulei pana devine aurie, se adauga turmericul si pieptul de pui, se completeaza cu apa si se lasa la fiert 20 min. Se poate folosi si piept de pui fiert... Citeste continuarea

Oua cu marar

Postat de: mitinita

Prajeste ouale ochi sau amesteca-le. Presara marar dupa cum iti place. Adauga sare si piper. Citeste continuarea

O cina usoara , dulce si ...cam orientala :D

Postat de: jurnalulanei

Se pune laptele la fiert, iar cand ajunge la punctul de fierbere se adauga zaharul ( indulcitorul praf), apoi cana cu faina de orez - in ploaie- si se amesteca continuu pentru a nu se forma... Citeste continuarea

Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne

Postat de: retetepersane

1. Se coc vinetele, se curata, se presara cu sare si se lasa sa se scurga. In varianta originala, vinetele se curata, se taie felii, se sareaza si se prajesc in ulei - destul de mult - mancarea... Citeste continuarea

Rug (reteta arabeasca)

Postat de: jurnalulanei

Amestecam carnea cu legumele, dupa care formam cu mana chiftele mai mari, pe care le "tasam" ( le aplatizam) si le punem in grill pentru a se frige. Trebuie sa arate ca niste snitele... Citeste continuarea

Orez dupa metoda Iraniana

Postat de: mitinita

Se spala orezul in doua ape si se lasa in apa cu sare cam o ora. Nu am mereu timp pentru asta,deci nu e obligatoriu. Se pune orezul la fiert in multa apa cu sare pana e fiert al dente,sa fie... Citeste continuarea

Clatite Iraniene/Persane

Postat de: mitinita

Se amesteca toate ingredientele. Se prajesc si se servesc cu frisca sau miere sau gem sau sirop. Citeste continuarea

Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

Postat de: retetepersane

Intr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma. Se... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]