Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

de retetepersane in Prajituri, 1 Sep 2010 | 3723 vizualizari

 

Shole Zard este un desert traditional persan foarte usor de preparat, cu orez, sofran si apa de trandafir.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez cu bobul scurt
  • 8 cani apa
  • 4 cani zahar ( trebuie sa iasa foaaaarte dulce si legat)
  • 1/2 lingurita sofran
  • 1 pachet de unt
  • 100ml apa de trandafir
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie (optional)
  • Migdale si fistic nesarate ( eu nu am gasit la Pitesti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shole Zard - Budinca de orez cu sofran:

Intr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma.


Se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe in continuare cam 20 minute.

Intr-o ceasca cu apa fierbinte se face o infuzie de sofran de culoare portocaliu inchis, rosiatic si se adauga peste orez.

Se adauga untul topit, apa de trandafir si coaja de lamaie si se amesteca.

Se mai fierbe 10-15 min, amestecandu-se, pana cand este legat .



Se toarna in boluri si se decoreaza cu scortisoara, fistic si migdale. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, iar cand este rece se baga la frigider.



Sper sa va placa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Shole Zard - Budinca de orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Corinuta 1

01.09.2010, 17:26

Interesant! Trebuie incercat!

-Miti- 1

26.10.2010, 00:43

facem si noi sholezard,putin mai altfel. e foarte bun.

andreea_angelo 1

04.12.2012, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte pane