Prajitura Alba ca Zapada

de Stefania1964 in Prajituri, 30 Mar 2016 | 4086 vizualizari

 

O prajitura pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde (500g)

Crema:

  • 800ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri amidon sau faina de grau
  • coaja de la 1 lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 200g unt la temperatura camerei
  • nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Pentru Aluat:


Intr-un vas punem ouale cu sarea, le batem putin cu un tel, apoi adaugam pe cand laptele, uleiul si zaharul, omogenizam bine compozitia rezultata, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini! Lasam putin sa se odihneasca, apoi impartim aluatul in 3 parti egale.


Fiecare bucata de aluat o intindem pe o hartie de copt de marime 30cm pe verticala - 34cm orizontala si dam la cuptor pentru 8-10 minute sau pana se rumenesc putin.


Scoatem foile cu grija sa nu se rupa.


Pentru crema:


Intr-un ibric punem zaharul, amidonul/faina, coaja de lamaie si treptat turnam laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz, la foc mediu, amestecand continuu pana cand crema s-a ingrosat. Dam deoaparte si adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie. Mai amestecam putin si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand pana ajunge la temperatura camerei.


Cu ajutorul unui mixer, adaugam untul in crema, putin cate putin, pana il incorporam si pe acesta in crema.


Pe un carton asezam prima foaie, turam jumatate din crema, a doua foaie, restul de crema si la sfarsit ultima foaie. Eu am mai patrat cateva linguri din crema pentru uns deasupra, pentru ca nuca de cocos sa nu cada de pe prajitura.


Invelim prajitura cu folie de plastic, punem cateva greutati deasupra si dam la frigider pana a doua zi!


O servim cu mare pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mena29 1

30.03.2016, 20:37

RuxyRux 1

30.03.2016, 23:22

Muuuuulti imi place

noiinbucatarie 1

01.04.2016, 14:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie