Alba ca Zapada (reloaded)

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 8285 vizualizari

 

Cica sa-mi rasfat ''nevasta'', la cererea ei expresa am prestat o Alba.......m-am inspirat de ici, de colo, de dincolo si m-am uitat cam ce am prin camara si dulap....si a iesit ce a iesit.... "Ziua in care-mi rasfat nevasta""

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 1 lingura cu osanza (topita si apoi racita)
  • 250 g zahar
  • 280 ml lapte
  • 1 lingura cu amoniac (2 pliculete)
  • cca 700 g faina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 1 pachet unt 70% grasime
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 2 lamai -zeama de la ele
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (reloaded):

Foi: Intr-un castron punem zaharul, oul, sarea, osanza si omogenizam, adaugam amoniacul, laptele si faina, putin cate puti si incepem sa amestecam bine , sa nu formam cocoloase. CAnd am obtinut o coca suficient de tare ca sa o putem intinde, scoatem coca din castron o punem in folie de plastic si o lasam cca 2-3 ore la frigider. Apoi o scoatem, o impartim in 4 partti egale si intindem 4 foi cu dimensiunile de cca 37/26 cm, eu le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava de la aragaz, pentru ca era mai mare si nu a fost nevoie sa le coc pe fundul tavii. Cuptorul sa fie incins apoi reducem temperatura, se coc foarte repede, cand incep sa se rumeneasca scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi desprindem usor, cu ajutorul unui cutit cu lama lata si lunga, sa nu rupem foile.

Crema: 150 g zahar cu faina le amestecam, apoi incepem sa diluam cu laptele, usor sa nu formam cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam zeama de la cele doua lamai, omogenizam si punem cratita in chiuveta cu apa rece sa fortam racirea sau lasam sa se raceasca undeva pe balcon. Separat amestecam untul la temperatura camerei cu restul de 150 g zahar , pana obtimen o crema spumoasa. Apoi luam cate o lingura din crema rece si o amestecam cu untul, usor sa nu taiem crema, procedam asa pana ce amestecam toata crema fiarta cu untul.

Asamblare: Asezam pe o planseta sau tava, prima foaie intindem o parte din crema, apoi asezam foaia a doua si presam usurel, intindem crema, foaia a treia, presam usor, intindem restul de crema si punem si ultima foaie si presam. Eu am pus pe blatul de lucru folie alimentara, suficient cat sa acopar toata prajitura, apoi am trecut la samblarea ei. La final am impachetat prajitura cu folie si am dat-o la frigider pana a doua zi cand am portionat-o si am pudrat-o cu zahar farin.

''Nevasta'' hai ca te-am rasfatat cu varf si indesat...poate nu lasi si piticii sa manance....

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (reloaded)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crem caramel