Alba ca Zapada (reloaded)

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Sep 2016 | 2348 vizualizari

 

Cica sa-mi rasfat ''nevasta'', la cererea ei expresa am prestat o Alba.......m-am inspirat de ici, de colo, de dincolo si m-am uitat cam ce am prin camara si dulap....si a iesit ce a iesit.... "Ziua in care-mi rasfat nevasta""

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 1 ou
  • 1 lingura cu osanza (topita si apoi racita)
  • 250 g zahar
  • 280 ml lapte
  • 1 lingura cu amoniac (2 pliculete)
  • cca 700 g faina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 1 pachet unt 70% grasime
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 2 lamai -zeama de la ele
  • Pt. pudrat
  • zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (reloaded):

Foi: Intr-un castron punem zaharul, oul, sarea, osanza si omogenizam, adaugam amoniacul, laptele si faina, putin cate puti si incepem sa amestecam bine , sa nu formam cocoloase. CAnd am obtinut o coca suficient de tare ca sa o putem intinde, scoatem coca din castron o punem in folie de plastic si o lasam cca 2-3 ore la frigider. Apoi o scoatem, o impartim in 4 partti egale si intindem 4 foi cu dimensiunile de cca 37/26 cm, eu le-am intins direct pe hartia de copt si apoi le-am pus in tava de la aragaz, pentru ca era mai mare si nu a fost nevoie sa le coc pe fundul tavii. Cuptorul sa fie incins apoi reducem temperatura, se coc foarte repede, cand incep sa se rumeneasca scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi desprindem usor, cu ajutorul unui cutit cu lama lata si lunga, sa nu rupem foile.


Crema: 150 g zahar cu faina le amestecam, apoi incepem sa diluam cu laptele, usor sa nu formam cocoloase, apoi punem cratita pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam zeama de la cele doua lamai, omogenizam si punem cratita in chiuveta cu apa rece sa fortam racirea sau lasam sa se raceasca undeva pe balcon. Separat amestecam untul la temperatura camerei cu restul de 150 g zahar , pana obtimen o crema spumoasa. Apoi luam cate o lingura din crema rece si o amestecam cu untul, usor sa nu taiem crema, procedam asa pana ce amestecam toata crema fiarta cu untul.


Asamblare: Asezam pe o planseta sau tava, prima foaie intindem o parte din crema, apoi asezam foaia a doua si presam usurel, intindem crema, foaia a treia, presam usor, intindem restul de crema si punem si ultima foaie si presam. Eu am pus pe blatul de lucru folie alimentara, suficient cat sa acopar toata prajitura, apoi am trecut la samblarea ei. La final am impachetat prajitura cu folie si am dat-o la frigider pana a doua zi cand am portionat-o si am pudrat-o cu zahar farin.


''Nevasta'' hai ca te-am rasfatat cu varf si indesat...poate nu lasi si piticii sa manance....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (reloaded)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

21.09.2016, 20:06

O prajitura mereu la moda!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 09:40

ador prajitura asta!

mihaelar63 1

28.09.2016, 23:20

Trebuia si lupul langa ea )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
desert cheesecake marmorat cu ciocolata