Placinta cu branza

de Bunica in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 3111 vizualizari

 

Aveam i frigider o bucata de branza pe care o dadeam de colo pana colo.Asa ca am i-am pus gand rau,am facut-o o placinta.A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 4 oua
  • 500 g. branza telemea de vaca
  • 400 g. iaurt de capra
  • 100 g. merisoare
  • 100 g. zahar
  • coaja de la o lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 200 ml. lapte
  • 100 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza:

Pregatesti intai compozitia de branza.


Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.


Tapetam o tava cu hartie de copt.


Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.


Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat.


Pui 4 foi ungand cu ulei fiecare foaie .


Pune jumatate din compozitia de branza si apoi inca 3 foi si cea de-a doua parte a compozitiei de branza.


Deasupra pui inca 3 foi de placinta.


Se unge si ultima foaie.


Portionam si dam la cuptorul incins la 170 grade.


Cat placinta sta in cuptor se fierbe laptele cu zaharul si vanilia pana la topirea zaharului.


Cand este rumenita se stinge focul si se opareste cu laptele pregatit.


Lasam in cuptor sa se raceasca.



 

TIPS-URI

1

Laptele pentru oparit trebuie sa fie fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

18.01.2015, 10:04

Preferata mea

marcela1979 1

18.01.2015, 11:31

placinta buna buna

Teo 1

18.01.2015, 20:53

As manca,as manca si tot nu m-as satura,,,!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce si stafide