Tarte cu ciocolata

de daniastefania in Dulciuri, 6 Feb 2015 | 2469 vizualizari

 

Daca vreti un desert care sa nu necesite foarte mult efort, dar care sa fie totusi delicios trebuie sa incercati aceste tarte. Se fac foarte usor si se mananca foarte repede. Sunt tare gustoase si nu rezista prea mult.

 

INGREDIENTE

Pentru tarte:

  • 180 gr faina
  • 75 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr zahar pudra

Pentru umplutura:

  • 150 gr ciocolata neagra
  • 110 ml frisca

Pentru ornare:

  • Frisca sau bezea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu ciocolata:

Faina se amesteca cu untul rece pana obtinem o compozitie nisipoasa.Se adauga oul, sarea si zaharul pudra si se framanta pana se obtine un aluat omogen

Se formeaza o bila din aluat, se acopera cu folie transparenta si se da 1ora la frigider. Apoi se intinde aluatul cu o grosime de 1/2 cm.

Se taie cercuri cu diametrul de 9 cm si se aseaza in formele de tarte. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C 8-10 minute. Se scot tartele si se lasa la racit. Intre timp se pregateste si umplutura. Se pune frisca pe foc. Cand incepe sa fiarba se ia jos si se toarna peste ciocolata razuita in prealabil. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata.

Turnam crema in tarte. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau10 minute la frigider. Se orneaza cu frisca sau bezea.

Eu am facut portie dubla si s-a mancat tot!

 

 

 

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie rece

2

Puteti folosi ce ciocolata doriti

3

Puteti adauga la crema si esenta de vanilie sau putin lichior de portocale sau ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata