Lapte de pasare - Dukan

de Criss in Dulciuri, 11 Iun 2014 | 16173 vizualizari

 

Indiferent ca veti face acest desert in varianta nedietetica sau in varianta Dukan, este la fel de bun. Singura diferenta la varianta Dukan este ca se foloseste lapte 0.1% si indulcitor in loc de zahar.
Ingrediente:

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte 0.1%
  • -4 linguri indulcitor
  • -2 oua
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • -1 lingurita amidon (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare - Dukan:

Laptele se pune la fiert cu doua linguri indulcitor si coaja rasa de lamaie. Ouale se separa si se bat albusurile spuma cu o lingura indulcitor. In momentul in care fierbe laptele, cu o lingura se formeaza galuste din albusurile batute si se pun in lapte. Se fierb cate un minut pe ambele parti, apoi se scot din lapte. Galbenusurile se amesteca cu o lingura indulcitor si o lingurita amidon, se adauga putin lapte, apoi tot acest amestec se toarna in lapte. Se fierbe amestecand in continuu, pana se va ingrosa si va capata consistenta unui sos mai subtire. Se adauga esenta de vanilie, apoi se pun toate galustele in lapte.

Se lasa sa se raceasca, ideal e sa stea vreo doua ore in frigider, apoi se serveste in cupe de inghetata.

TIPS-URI

1

Pentru varianta nedietetica, inlocuiti laptele 0.1 cu lapte 1.5 sau 3.5 si indulcitorul cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Criss 1

11.06.2014, 10:22

Angelina_Elena 1

11.06.2014, 11:52

Ce bun, nu am mai mancat de mult!

Rocsi 1

12.06.2014, 21:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare