Bomboane Bounty

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 3 Ian 2012 | 3575 vizualizari

 

Bine v-am regasit in noul an :) Va doresc un 2012 fericit, cu impliniri si sanatate :)

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 210 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata( eu am avut jumatate cu lapte, jumatate amaruie)
  • 80 g unt
  • Nuca macinata(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Bounty:

Untul se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si smantana. Se pune pe foc mic pana se topeste untul si se dizolva zaharul, apoi se opreste focul si se da deoparte; se adauga nuca de cocos si se amesteca bine.


Tava se imbraca in folie de aluminiu si se pune compozitia de cocos. Se preseaza bine si se acopera tot cu folie de aluminiu. Se lasa la frigider 3-5 ore sau peste noapte.


Dupa timpul de stat la frigider se taie in patratele egale ( daca se faramiteaza putin se pot modela cu degetele sau cu lama unui cutit).


Ciocolata impreuna cu untul se pune intr-un vas la bain-marie pana se topeste. Intr-o tava/platou se pune hartie de copt si se unge cu un strat de ciocolata, apoi se aseaza patratelele de cocos si se toarna deasupra fiecarui patratele cate o lingura glazura. Se introduce in congelator pentru 15-20 minute, apoi se scot si cu ajutorul unui cutit ascutit se taie surplusul de ciocolata de pe margine si se desprind de pe hartia de copt.


Se poate presara nuca macinata/ fulgi de cocos.


Bomboanele se pastreaza in frigider pentru 7-10 zile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sidy 1

05.01.2012, 15:48

Vreau si eu o bombonicaaaa
La multi ani si tie si cu multe realizari

adry88 1

12.01.2012, 09:53

delicioase

Angelina_Elena 1

25.01.2012, 14:40

Am salvat reteta!arata minunat, si sper sa le incerc cat de curand!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert bomboane Raffaello