Desert cu mere si castane

de epurasha2bb in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 3299 vizualizari

 

desi nu arata asa frumos are un gust excelent va asigur!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • 10 castane
  • 5 nuci
  • 3 oua
  • aproximativ 200 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pachet zahar pudra cu aroma vanilie Dr Otker
  • 50 g unt
  • 2 ciocolate Milka caramel
  • 1 cutie cmrea de brazna cu smantna Almette
  • 3 linguri smanatana
  • 150 ml suc de mere verzi
  • 1 plic gelatina transparenta
  • 1 praf de copt Dr Otker

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si castane:

Se curata metele de coaja si de cotor.Se aseaza intr-un vas de sufleu uns cu putin unt.


Se umplu la mijloc cu miez de castane coapte si cu miez de nuci.


Se face un aluat din oua batute, zahar, unt si la final faina cu praful de copt.Se toarna peste mere.Sec da la cuptor sa se rumeneasca, apoi se scoate sa se raceasca si se rastoarna.Se curata vasul si se tapeteaza cu folie alimentara.Se aseaza din nou prajitura.


Se face o crema alba din crema Almette, smsnatana batuta cu zahar si se amesteca amandoua.


preparam gelatina verde din sucul de mere verzi si plicul de gelatina, inmuiem gelatina 10 minute in cateva linguri de lichid apoi o punem la bain marie in restul de suc si lasam sa dea un clocot apa de sub vas.Apoi o luam si o bagam la rece (eu am bagat-o direct la congelator intr-un castron de plastic.) Apoi cu ustensila de scos cotorul marului am decupat tubulete din gelatina formata .Am adaugat bulinute in crema albsa.Am asezat aceasta crema peste blatul cu mere, nuci si castane.Apoi deasupra am turnat ciocolata cu caramel topita la bain marie cu putin unt si lapte.Dam iar la rece macar vreo 2 ore si apoi papam! delicios a fost!mai am inca cine doreste il/o servesc cu drag!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

nadina73 1

28.10.2010, 00:53

Doame cat de mult imi plac castanelemaine se face si la scola la copii castaniada si li se dau castane prajite .ma rog si panele ceva specific spaniol ,,,,,,,,,,,,,sant traditi de ale lor,dar frumoase.Tortu tau e super si decoru

epurasha2bb 1

28.10.2010, 13:12

multumesc fetelor! nadina m-am scos cu tine! te iau acasa sa auda si barbatu-meu ce laudata sunt

Cris2711 1

12.03.2011, 10:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere