Desert cu mere si castane

de epurasha2bb in Dulciuri, 27 Oct 2010 | 2892 vizualizari

 

desi nu arata asa frumos are un gust excelent va asigur!

 

INGREDIENTE

  • 5 mere
  • 10 castane
  • 5 nuci
  • 3 oua
  • aproximativ 200 g faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pachet zahar pudra cu aroma vanilie Dr Otker
  • 50 g unt
  • 2 ciocolate Milka caramel
  • 1 cutie cmrea de brazna cu smantna Almette
  • 3 linguri smanatana
  • 150 ml suc de mere verzi
  • 1 plic gelatina transparenta
  • 1 praf de copt Dr Otker

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si castane:

Se curata metele de coaja si de cotor.Se aseaza intr-un vas de sufleu uns cu putin unt.


Se umplu la mijloc cu miez de castane coapte si cu miez de nuci.


Se face un aluat din oua batute, zahar, unt si la final faina cu praful de copt.Se toarna peste mere.Sec da la cuptor sa se rumeneasca, apoi se scoate sa se raceasca si se rastoarna.Se curata vasul si se tapeteaza cu folie alimentara.Se aseaza din nou prajitura.


Se face o crema alba din crema Almette, smsnatana batuta cu zahar si se amesteca amandoua.


preparam gelatina verde din sucul de mere verzi si plicul de gelatina, inmuiem gelatina 10 minute in cateva linguri de lichid apoi o punem la bain marie in restul de suc si lasam sa dea un clocot apa de sub vas.Apoi o luam si o bagam la rece (eu am bagat-o direct la congelator intr-un castron de plastic.) Apoi cu ustensila de scos cotorul marului am decupat tubulete din gelatina formata .Am adaugat bulinute in crema albsa.Am asezat aceasta crema peste blatul cu mere, nuci si castane.Apoi deasupra am turnat ciocolata cu caramel topita la bain marie cu putin unt si lapte.Dam iar la rece macar vreo 2 ore si apoi papam! delicios a fost!mai am inca cine doreste il/o servesc cu drag!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

nadina73 1

28.10.2010, 00:53

Doame cat de mult imi plac castanelemaine se face si la scola la copii castaniada si li se dau castane prajite .ma rog si panele ceva specific spaniol ,,,,,,,,,,,,,sant traditi de ale lor,dar frumoase.Tortu tau e super si decoru

epurasha2bb 1

28.10.2010, 13:12

multumesc fetelor! nadina m-am scos cu tine! te iau acasa sa auda si barbatu-meu ce laudata sunt

Cris2711 1

12.03.2011, 10:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole batuta

de xana 5

ieri la 19:23

Aperitiv covridog cu cascaval

de Auras12 1

ieri la 18:07

Sirop din struguri negri

de ancutsa 5

ieri la 16:37

RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de ciocolata si nuca