Placinta cu spanac si branza

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 6 Mai 2013 | 22416 vizualizari

 

Am facut o placinta dementiala cu spanac proaspat si branza proaspata de la Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cutie branza proaspata
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • parmezan
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac si branza:

Am spalat bine spanacul. Am pus o cratita cu apa la fiert si am oparit spanacul pentru cateva minute. 

Ceapa verde am taiat-o si am pus-o la calit intr-o tigaie. Am adaugat apoi si spanacul scurs si am amestecat. 

Am adaugat branza, un ou intreg si albusul de la al doilea ou (galbenusul l-am pastrat pentru uns). Am amestecat pana s-au incorporat bine toate ingredientele.

La final am condimentat cu sare si am presarat parmezan.

Pentru placinta am folosit aluat Bella congelat, doua foi intr-un pachet. Pe una din ele am pus compozitia, iar din cealalta am taiat fasii pe care le-am asezat deasupra compozitiei, formand un gratar.

Galbenusul ramas l-am batut cu putin lapte si l-am turnat peste placinta. Am presarat inca putin parmezan deasupra si am dat placinta la cuptor, la foc potrivit, cam 35-40 minute.

Placinta s-a rumenit usor si a capatat un aspect foarte frumos. Dupa ce s-a racit am taiat-o si am asezat-o pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Barcute umplute cu Ceva fin Crema de branza cu verdeturi