Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2011 | 4171 vizualizari

 

In Iran,se serveste cu peste prajit.Eu l-as manca oricand,daca s-ar gasi si la noi ierburi ca la ei. Un kg de ierburi costa cam o jumatate de dolar si se folosesc in foarte multe mancaruri,facand bucataria iraniana deosebita. Va dau o versiune usoara,cea traditionala dureaza mai mult.
Am crescut cu succes si coriandru pe balcon asta vara.
1 cup = 1 cana de 200 ml

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup ceapa verde
  • 1/4 cup marar proaspat
  • 1/2 cup patrunjel proaspat
  • 1/2 cup coriandru proaspat
  • 1/4-1/2 cup unt
  • 4-5 cup orez fiert
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi:

Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.


Se pune untul intr-o oala si se topeste.


Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.


Se adauga jumatate din ierburi.


Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.


Se acopera cu un capac si se da la foc mic 30 de minute.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sabzi polou - Orez iranian verde cu ierburi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

-Miti- 1

04.02.2011, 20:04

kamy,mona vreau eu coriandrul vostru ca mie tare imi place daca nu-ti place mirosul,cred ca nici gustul n-o sa-ti placa

corina241 1

06.02.2011, 13:32

pup,papusele frumusele

RuxyRux 1

15.06.2013, 22:56

Daaaa...nu poate fi decat grozav Miti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gratin de conopida