Paine de casa cu lapte

de retetepersane in Piine, 7 Ian 2011 | 5429 vizualizari

 

Aceasta paine in Iran se numeste Nan e Barbari, am modificat putin reteta pentru ca am folosit lapte in loc de apa si am uns-o cu albus de ou.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de faina + 1 cana pentru presarat pe masa
  • 1 cub mic de drojdie (25g)
  • lapte (aproximativ 400, depinde de cat de uscata este faina)
  • 1 lingura de zahar pentru drojdie
  • sare 1 lingura
  • 2 albusuri de ou
  • susan(optional zatar, chimen)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu lapte:

In primul rand, dati drumul la cuptor.



1. Intr-un castron facem maiaua - dizolvam drojdia in lapte caldut si adaugam o mana de faina si lingura de zahar, amestecam si lasam la caldurica vreo 15-20 de minute.

2. Cernem faina intr-un lighean suficient de mare (coca isi va dubla cantitatea in timpul dospirii) si adaugam maiaua.

3. Framantam bine vreo 10 minute - daca faina dvs este foarte uscata si coca vi se pare tare, mai puteti adauga putin lapte caldut.

4. Acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 20-30 minute la caldura.

5. Dupa ce a crescut, punem faina pe masa si impartim aluatul in patru sau cinci parti.

6. Fiecare parte o framantam pana ce nu se mai lipeste de mana, intindem o foaie lunguiata cam de 2 cm grosime.

7. Pe aluat formam cu degetele santuri longitudinale cu o distanta de 2 cm intre ele :

8. Ungeti cu albusul de ou batut si presarati susan sau chimen sau zatar. Eu pe una dintre paini am presarat zatar si praf de usturoi. Dar puteti pune cimbru, oregano sau busuioc .


9. Ungeti o tava cu ulei si tapetati-o cu faina si puneti fiecare paine la copt . Nu uitati sa o intoarceti cand este coapta pe jumatate.


10. Acum ca este calda si rumena, faceti efortul sa o lasati putin sa se racoreasca pentru ca altfel o sa va doara burtica :)) Noi pe prima am mancat-o pe loc :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bucataras Medi 1

09.01.2011, 10:58

ce bine arata................

-Miti- 1

10.01.2011, 15:48

elena1988 1

11.02.2011, 16:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de baza - masina de paine Moulinex home bread