Paine cu cartofi si sofran indian

de Rux in Piine, 11 Oct 2016 | 496 vizualizari

 

Paine moale, aurie, asa cum imi place mie!


Retete cu aluat

 

INGREDIENTE

  • 450 gr. cartofi cantariti curatati de coaja
  • 1 kg faina( plus inca o cana)
  • 4 linguri de lapte praf
  • 2 pliculete drojdie
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 200 ml zeama de la cartofi fierti
  • 200 ml apa calduta
  • 50 gr. unt
  • 3 lingurite sare
  • 1 lingurita plina sofran indian
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi si sofran indian:

Am cantarit cartofii curatati, i-am taiat si i-am pus la fiert cu destula apa. Cand au fost  fierti, am strecurat zeama si am pastrat 200 ml. Cartofii i-am pasat si i-am lasat putin la racit.

Intr-un vas ( lighenas) am cernut 900 gr. faina, pe margine am pus sarea, laptele praf,  sofranul, iar drojdia am asezat-o in mijloc. Am adaugat si cartofii.

Ouale le-am batut usor si le-am amestecat cu mierea, cu untul topit si putin racit, apoi cu cei 200 ml de zeama de cartofi.

Am pus ingredientele lichide peste  faina si am framantat aluatul. Usor, usor am pus si cate putina apa calduta( din cei 200 ml) si am framantat in continuare. In functie de marimea oului veti vedea ca intra mai mult sau mai putin lichid, (asa ca nu puneti tot dintr-o data). Este foarte probabil sa mai aveti nevoie si de putina faina( pana in 100 gr.)

Compozitia va ramane foarte putin lipicioasa. Am pus un servet peste lighenas si am lasat aluatul la crescut pana si-a dublat volumul.

Cu mainile infainate am rasturnat aluatul pe o suprafata infainata bine si am modelat painea.

Cu un cutit bine ascutit, am facut crestaturi in forma de patratele. Painea am asezat-o in tava tapetata cu foaie pergament si am mai lasat-o la loc cald la crescut.

Painea am copt-o la 200 de grade timp de 30 de minute. 

Este bine sa fie asezata in mijloc, astfel incat sa nu se arda deasupra.

Painea intoarsa trebuie sa sune a gol.

Am lasat painea la racit pe un gratar.

N-am cuvinte sa va descriu cat este de gustoasa, iar mirosul raspandit pur si simplu...divin!

 

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi si sofran indian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine cu cartofi si sofran indian-0
Paine cu cartofi si sofran indian-1
Paine cu cartofi si sofran indian-2
Paine cu cartofi si sofran indian-3
Paine cu cartofi si sofran indian-4
Paine cu cartofi si sofran indian-5
Paine cu cartofi si sofran indian-6
Paine cu cartofi si sofran indian-7
Paine cu cartofi si sofran indian-8

COMENTARII (32)

Rux

Rux 1

12.10.2016, 21:06

Multumesc Rocsi...painea asta de casa cu adevarat a fost extraordinara!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

13.10.2016, 08:51

ce paine frumos crescuta, rumenita si gustoasa!

Rux

Rux 1

16.10.2016, 22:47

Multumesc Daniela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!