Pui iranian - Morgh

de retetepersane in Pui, 13 Feb 2011 | 5256 vizualizari

 

Morgh inseamna pui in limba persana. Am mancat deseori puiul pregatit in acest fel, cu orez si un fruct acrisor uscat care ei il numesc zereshk (Berberis vulgaris) care la noi cred ca se numesc agrise rosii.
Pentru ca nu am gasit in Bucuresti agrise uscate, eu am folosit boabe de rodie.
Puiul astfel gatit iese delicios

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui, piept sau pulpe
  • o ceapa taiata marunt
  • ardei gras taiat feliute
  • 1 lingurita rurmeric
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/2 boia de ardei dulce
  • Praf de chilli (optional)
  • Sare
  • Piper
  • Putin ulei pentru gatit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui iranian - Morgh:

1. Puneti carnea de pui intr-o oala impreuna cu toate ingredientele, adaugati apa cat sa acopere carnea, puneti capacul si lasati sa fiarba 20 min sau pana cand carnea s-a facut. Pulpele s-ar putea sa fiarba mai greu.


2. Serviti cu orez iranian sau cu piure, adaugand deasupra si cateva linguri din sos si garnisiti cu boabe de rodie sau agrise

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui iranian - Morgh" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MIUTA 1

13.02.2011, 23:34

Imi place,suuuper reteta

retetepersane 1

14.02.2011, 00:31

Mirela0911

retetepersane 1

14.02.2011, 00:32

MIUTA, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Pui Vindaloo