Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne

de retetepersane in Vita, 3 Noi 2010 | 12700 vizualizari

 

Reteta pe care o voi posta este o varianta light a Khoresht-e Bademjan, deoarece nimic nu este prajit

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii coapte
  • 500g de carne de vita taiata cubulete
  • o ceapa mare taiata marunt
  • 3 linguri de pasta de tomate sau rosii decojite
  • o lingurita turmeric
  • lamaie uscata dupa gust (eu am folosit praf)
  • sare si piper dupa gust
  • optional o conserva de linte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne:

1. Se coc vinetele, se curata, se presara cu sare si se lasa sa se scurga. In varianta originala, vinetele se curata, se taie felii, se sareaza si se prajesc in ulei - destul de mult - mancarea iese la fel de delicioasa mai ales daca nu va luptati cu kilogramele.

2. Intr-un vas se pune ceapa la fiert cu putina apa si turmericul, iar dupa ce se inmoaie se adauga carnea taiata in cubulete, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba. De asemenea daca nu sunteti la dieta puteti sota ceapa in unt sau ulei.

3. Cand carnea este fiarta se adauga, sarea, pasta de tomate sau rosiile decojite pasate , vinetele si lamaia uscata(eventual lintea din conserva scursa si clatita), se lasa sa mai fiarba pe aragaz pana ce mancarea mai scade sau se introduce in cuptor.

4. Cand este gata se presara deasupra patrunjel si se serveste cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor-reteta araba