ana

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.01.2010

RETETE138
PRIETENI43
Retete / Aperitive / Garnituri

Placinta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste. Putem opta si pentru varianta carnii fierte . Indepartam frunzele prazului si il...

Bruschete

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2010

Pentru serile cand aveti chef de rontait ceva aceste bruschete merg de minune. Feliile de paine le ungem cu ulei de la branza marinata si le rumenim in cuptor . Rosiile le taiem cubulete adaugam cuburile de branza marinata ,busuiocul maruntit si asezonam cu sare si un pic de ulei de la...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2010

Feliem dovleciii si ii presaram cu sare ,ii lasam la rece cel putin 30 min.Ii stergem cu un prosop de hartie si asambla.Intre 2 rondele de dovleac punem o felie de cascaval. Ouale le batem cu 2 linguri de faina si asezonam cu sare si piper.Dovlecii astfel asamblati ii tavalim prin faina apoi...

Piftele la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2010

Carnea o amestecam cu ceapa tocata fin,usturoiul painea inmuiata in lapte ,patrunjelul tocat ,ouale si condimentele . Compozitia obtinuta o tinem la rece 30 de minute apoi o modelam si asezam piftelele obtinute in tava unsa cu ulei .Cocem la foc mare pe treapta de sus a cuptorului.

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Fierbem in apa cu sare cartofii curatati ,dupa care ii asezam intr-o forma unsa cu ulei.Cartofii mai mari ii taiem in 3 sau 4. Branza o dam pe razatoare ,o amestecam cu ouale batute ,cu smantana si asezonam cu sare si piper.Turnam peste cartofi si ii introducem la cuptor pentru 30 de minute (in...

Placinta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Framantam aluatul si il lasam la dospit. Ciupercile le taiem cuburi si le punem la calit cu ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei ,cand sunt gata adaugam smantana si potrivim de sare si piper. Eu le-am pasat cu bladerul . Pulpele le taiem cubulete si le inabusim in 100 ml apa ,cand a...

Pate de ficat

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2010

Fierbem ficateii ii scurgem de apa ,dar mai pastram putin, ii pasam cu blanderul si in functie de consitenta dorita mai adaugam lichid apoi adaugam untul .Pastram la frigider.

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2010

Fierbem cartofii in coaja .Ii curatam, cand s-au racit putin si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.La fel procedam si cu ouale fierte si cu branza. Ungem o tava cu ulei ,punem un strat de cartof ,presaram sare si piper apoi un strat de ou,branza ....ultimul strat sa fie de cartof ,...

Ciuperci cu sos bechamel

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2010

Feliem ciupercile si le calim in ulei 3-4 minute. Preparam sosul bechamel :topim untul,adaugam faina si la urma laptele ,lasam sa clocoteasca 2 minute.Asezonam dupa gust cu sare ,piper si nucsoara. Sosul il turnam peste ciuperci ,apoi le mai punem pe foc pentru 2 clocote ,la sfarsit adaugam...

Scovergi de primavara

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2010

Se framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit. Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt . Cand aluatul este gata formam mici scoverci pe care le prajim in ulei incins ,dupa ce terminam operatiunea ,servim...

Oua de Pasti

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2010

Spalam bine ouale cu detergent apoi le punem la fiert.Dupa ce le fierbem le coloram conform instructiunilor dupa pachet .Daca nu au luciu la pachet le stergem cu un servetel imbibat in ulei. Nu am facut fotografii la tot procedeul ,am uitat.

Painici cu carne

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2010

Se framanta aluatul si se lasa la crescut.Eu l-am facut la masina de paine. Carnea tocata o amestecam cu ou si condimente. Dupa ce a crescut aluatul rupem  bucati potrivite le aplatizam in palma punem carnita si rulam ca la sarmalute.Procedam astfel pana terminam aluatul . In tava...

Bruschete cu branza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2010

Se amesteca branza rasa cu patrunjelul tocat,smantana si ceapa tocata marunt . Painicile se taie pe jumatate se scobesc de miez si se umplu cu pasta obtinuta. Se tin  la cuptor pana ce painea s-a rumenit.

Bruschete cu carnati si branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2010

Se scoate carnea din carnati si se amesteca cu branza si cu smantana.Se ung feliile de paine si se dau la cuptor pana se rumenesc bine feliile .

Bacon cu crutoane

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2010

Merg grozav la micul dejun. Taiem bastonase din felii de paine le coacem ,infasuram feliile de bacon . 2 feliute de ceapa pe ici pe colo.

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2010

Intr-o craticioara sau tava de teflon ,puneti putin ulei ,adaugati ceapa si o prajiti pina se aureste .. adaugati spanacul , si il tineti pe foc pina se trage toata apa ...dupa ce il luati de pe foc adaugati si brinza ( daca este calup o dati prin razuitoare sau o maruntiti cu mina ).. sosul :...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2012

Tort bezea cu crema de ciocolata

publicat la 28.06.2012

Tort cu crema de visine

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Dacă două chei mici costă cât una mare, iar tu ai o sută de lei, câte chei poţi să faci astfel încât numărul celor mici să fie egal cu al celor mari? Te-ai apucat deja de calculat? Previziunea zilei: astăzi, cineva încearcă să facă mişto de tine. Pe Internet.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]