corina241

1

Bucataras
incepator

craiova

Bucataras din 27.12.2009

RETETE148
PRIETENI93
Retete / Aperitive / Garnituri

Oua rosii! HRISTOS A INVIAT!

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Mai intai spalati bine fiecare ou cu apa calda si detergent de vase, apoi clatiti-le bine. Puneti ouale intr-o oala mare cu multa apa rece, adaugati un praf de sare si lasati-le sa fiarba la foc mic. Ouale trebuie sa fie bine acoperite de apa si nu prea inghesuite.Timpul de fierbere se...

Banane cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2013

Decojim bananele. Taiem in parti egale fructul si-l invelim in felii de bacon. Se aseaza apoi pe o foaie de copt si se introduc la cuptor 10 minute la 200 de grade. Eu am folosit grilul de sus al cuptorului, incins la maxim. Este o reteta simpla. Se poate servi cu un pahar de vin alb!

Trufe cu branza si multe arome

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2013

Pregatim intr-un bol felurile de branza si obtinem o pasta omogena din care formam mici mingiute. Pregatim boluri mici in care punem separat, patrunjelul, ardeiul rosu, chimen si susan in care “tavalim” fiecare mingiuta. Dam la frigider pentru 1 ora. Pofta buna!!!

Cartofi copti acordeon

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2012

Cartofii se curata de coaja,bine spalati in apa rece se cresteaza din loc in loc de-a lungul cartofului crestand cu grija pana aproape de parte de jos a cartofului. Forma fiind data,de ung cu putin unt moale,se presara sare si piper si dau la cuptor intr-un vas de yena acoperit cu capac si...

Omleta de dimineata

In Aperitive / Garnituri la 30 Sep 2012

Pregatim un bol in care batem ouale intregi. Cascavalul il radem pe razotoarea mica si-l punem in bol. Potrivim de sare si piper,apoi rasturnam totul in tigaie bine incinsa cu putin ulei. Kaiserul taiat in feliute subtiri il tragem la tigaie pana se rumeneste . Decoram cu ardei...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2012

Cum se fierbe porumbul. Porumbul trebuie sa fie in lapte pentru ca acesta este cel mai bun pentru fiert. Se curata porumbul de panusele si mustati,apoi se captuseste fundul unei oale cu panusele,punem stiuletii de porumb,iar peste ei se mai pun cateva panuse. Se toarna apa peste ei cat sa-i...

Ursulet in omleta

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Pregatim o craticioara in care punem uleiul,calim usor ceapa si morcovul,apoi adaugam orezul bine spalat si scurs.Daca avem zeama de la supa folosim o cana pentru a fierbe orezul si ii da un gust mai bun,daca nu punem sare,piper sau delikat. Omleta o facem din 2 oua,batute bine cu sare si...

Grisine invelite in prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 2 Sep 2012

Simplu si de efect!Luam feliile subtiri de prosciutto,le ungem cu putina branzica  si apoi infasuram unul din capetele grisinei! BON APETIT!!!

Tortilla de patatas(omleta spaniola cu cartofi)

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2012

Cartofii se taie in felii subtiri si se vor praji in ulei la un foc mic pentru a evita prajirea excesiva.Se scot pe o bucata de hartie pentru a inlatura uleiul in exces.Ii punem apoi intr-un castron impreuna cu ouale batute cu sare si piper.La sfarsit adaugam si ceapa calita in prealabil in putin...

Melci cu usturoi si ierburi aromate

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2012

Se prepara aluatu l : Drojdia se dizolva in laptele caldut.Pregatim un lighenus de plastic,unde punem faina,iar in mijloc formam un cuib,unde presaram sarea,turnam laptele cu drojdia bine dizolvata si incepem sa le incorporam,imediat punem si oul,iar catre final cand aluatul este aproape gata...

Oua rosii... verzi si albastre

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2012

Scoatem ouale din frigider cu cateva ore inainte sa le punem la fiert.Le degresam cu apa cu detergent de vase.Le stergem bine si apoi le punem la fiert in apa cu sare. cand s-au fiert le lasam sa se raceasca,apoi luam un ciorap ,legam la capat si aplicam cate o frunza sau 2 de patranjel ,apoi...

Poienita cu ciuperci (reteta nr 100)

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2012

Ciupercile se spala intregi si se trag la tigaie cu putin ulei si 2 catei de usturoi. Separat se caleste usor ceapa impreuna cu morcovul,apoi se adauga orezul spalat si stingem totul cu 300 ml supa de legume. Pregatim un vas rotund de yena pe care-l tapetam cu folie alimentara...

Guguluf aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2011

Pregatim un vas in care amestecam ouale, faina si smanatana. Incorporam sunca taiata cubulete, ardeii si maslinele, tocam verdeata marunt si condimentam dupa gust. Toate astea le punem intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 35 minute. Se serveste atat...

Rulada cu masline

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2011

Blatul : Spargem 5 oua intr-un castron si mixam foarte bine, pana obtinem o spuma, in care adaugam untul, maioneza si condimentam cu sare si piper mixand din nou pana ce toate ingredientele se inglobeaza complet. In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, astfel...

Rulada cu carne tocata si legume invelita in muschi tiganesc

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Legumele(morcovul si cartofii)fierte in coaja le dam pe razatoarea mica dupa ce le-am curatat de coaja. Ciupercile spalate le taiem marunt. Intr-un vas (vezi foto) punem carnea tocata,legumele,oul,usturoiul pisat marunt,condimentam cu piper,cimbru si oregano maruntit, sare dupa gust si...

Ciuperci simple cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Am spalat ciupercile,le-am curatat de pielite si le-am lasat cu palaria in jos pentru a se scurge apa. Pregatim o tigaie mai inalta,punem 1 lingura de ulei si apoi punem cipercile pe care le prajim pe fiecare parte. Le scoatem pe un prosop de hartie,presaram sare dupa gust si apoi usturoiul...

Cartofi frantuzesti cu jambon

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2011

Cartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Intr-un castran amestecam cascavalul dat pe razatoare,ouale batute cu putina sare,laptele si smantana.Se formeaza o compozitiz cremoasa....

Rosii umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2011

Rosiile spalate se taie in forma de stea cu ajutorul unui varf de cutit si le desfacem in 2 bucati. Branza se da pe razatoare,apoi se amesteca intr-un castron cu smantana si mararul taiat marunt. Cu pasta obtinuta umplem rosiile presarandu-le cu marar proaspat.

Ciuperci umplute cu carne

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2011

Ciupercile se spala,se scot coditele pe care le taiem marunt. Carnea se condimenteaza,o amestecam cu oul,usturoiul pisat si coditele de ciuperci. Dupa ce au fost scurse si condimentate,ciperci se umplu cu acea compozitia de carne. Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de...

Cartofi acordeon

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2010

Cartofii se curata de coaja,se spala si se cresteaza pastrand o distanta de 1 cm intre fiecare taietura si lasam totodata un cotor in partea de joc pentru a ramane ''legat''( foto 1) . In fiecare crestatura se pune cate o feliuta subtire de muschi ,alta de cascaval si tot asa pana terminam...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2010

pieptul si ficatul de pui se fierb cateva minute(5-6 minute),apoi scoatem bucatile de carne si le maruntim in robotul de bucatarie. ceapa taiata o calim in putin ulei,apoi o adaugam peste carne si amestecam bine intr-un castron. usturoiul pisat,ouale amestecate,orezul,sarea,piperul si...

Afisate 1 - 21 din 21 retete    

Postari recente

publicat la 29.12.2013

Tort de sarbatoare

publicat la 23.12.2013

Fursecuri cu nuca si gem

publicat la 22.12.2013

Orez cu lapte pentru copii

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]