luminita20_2006

1

Bucataras
incepator

galati

Bucataras din 02.05.2009

RETETE392
PRIETENI127
Retete / Conserve

Rosii deshidratate in ulei de masline pentru iarna

In Conserve la 17 Feb 2015

Se spala rosiile si se taie felii de cca. 3-4 mm. Se pun pe o tava de copt cu hartie pergamentata se presoara de sus sare si se dau la cutor la foc mic mic timp de 1 ora sau 1 30 cat sa se dehidrateze dar sa nu se arda. Se aseaza in borcan alternativ rosii usturoi busuioc iar la final ulei...

Pepene galben la otet

In Muraturi la 19 Aug 2012

Se amesteca otetul cu apa se pun condimentele si se pune oala la fiert timp de ~5 minute la foc mic dupa care se ia oala de pe foc si se lasa sa stea timp de o ora. Intre timp pregatim pepenele care se spala se taie in doua se curata de seminte si se coaja apoi se taie bucati(cuburi). Se pune...

Pasta de rosii

In Bulion la 20 Sep 2011

Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca...

Ardei iuti la otet

In Conserve la 5 Oct 2010

Ardeii iuti se spala si se pun pe un prosop. Se face un amestesc din 2 l otet cu 3 l apa , miere, zahar , sare si boabe de mustar si se pune la fiert. Ardeii se aseaza in borcane, cand fierbe otetul si se dizolva toate componentele se toarna peste ardei amestecul de otet ferbinte si se...

Castraveti la otet

In Conserve la 20 Sep 2010

Castravetii se spala . In borcan se aseaza cateva felii de morcov si ceapa apoi se pun castravetii dupa otetul, sarea,zaharul piperul si mustarul si hreanul curatat( 1/2 hrean) Se toarna apa se pune capacul se agita un pic si se pune la sterilizat . (intr-o oala se aseaza borcanul invelit intr-un...

Zacusca

In Conserve la 20 Sep 2010

 vinetele si gogosarii se coc apoi se curata si se pun la scurs intr-o sita. Rosiile se dau prin masina de facut suc de rosii. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razaroare. Se pune intr-un ceapun ulei cand sa incins se adauga ceapa, cand devine incolora se adauga morcovul si se...

Compot de gutui

In Conserve la 7 Noi 2009

De ce zic 4 gutui la un borcan? la compotul de gutui folosec o forma speciala care "scobesc " gutuile in forme mici si rotunde. Astfel asez gutuile in borcan, pun 2 linguri cu varf de zahat peste ele , vanilia si apa cat sa ajunga pana sus. pun capacul si le sterilizez 20 min. Le scot...

Dulceata de gutui rase

In Conserve la 7 Noi 2009

Sa va spun cate gutui am avut nu stiu am cantarit rezultatul final care a fost de 2 kg gutui rase. Pe acestea le-am pus intr-o oala si le-am dat la foc adaugand peste ele 2 kg de zahar si 1 l apa.( nu am facut nici un sirop le-am pus pur si simplu la foc pe toate). pe la mijlocl fierberii ~ peste...

Compot de struguri

In Conserve la 19 Oct 2009

Strugurii se spala se lasa sa se usuce dupa aceea se separa de ciorchine. Se aseaza in borcane boabele de struguri jumate albe jumate rosii( eu am folosit rosii din soiul Moldova asa ca sa colorat tot compotul in rosu:)) dupa care se adauga cateva cuisoare in fiecare borcan. Se fierbe apa cu...

Pepenasi la otet

In Muraturi la 5 Oct 2009

Se spala legumele, morcovul se taie rondele sau felii. Se prepara compozitia din 1 l otet si 1 apa, zaharul , sarea, foi de dain , piper si boabe de mustar se pun la fiert. Intre timp asezam in borcan pepenesi muraturile, morcovul , hreanul taiat felii si ardeiul iute. Cnd apa fierbe se toarna...

Conopida la otet

In Conserve la 5 Oct 2009

Conopida se spala bine( se lasa in apa). Intr-o oala se pune otetul apa, sarea, zaharul, si condimentele, se une pe  foc. Conopida se rupe buchetle iar morcovul se taie rodele. Cand da in clocot otetul se trece prin el conopida si morcovul , nu se lasa sa firaba, si se pune in borcan apoi se...

Gogosari umpluti cu conopida

In Muraturi la 16 Mai 2009

Se pun la fiert 2 l de otet cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1 lingura boabe piper negru. Gogosarii curatati se trec prin lichidul fierbinte la fel si conopida. Cand s-au mai racit putin se pune cate un buchetel in fiecare gogosar. Se aseaza...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    

Postari recente

publicat la 16.05.2017

Tabouleth

publicat la 16.05.2017

Creveti la gratar cu ananas

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Nici anul ăsta n-ai luat un Oscar? Zi merci că-ţi iei salariul luna asta!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]