Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

de luminita20_2006 in Dulciuri, 12 Iul 2017 | 3244 vizualizari

 

Este vremea visninelor, iar eu le ador in desert. pentru ca am vrut ceva simplu de facut pufos, dar si cu putina crema, am combinat blatul de o reteta de briose cu crema de vanilie, vinisne si desertul este gata!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua 
  • 100 gr unt topit 
  • 120 gr iaurt 
  • 1ceasca zahar 
  • 2 cesti faina 
  • 1 praf de copt 
  • jumate de baton de vanilie doar semintele
  • crema 
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar 
  • 2 galbenusuri oua 
  • 1 lingura amidon sau inca 2 galbenusuri 
  • 1/2 pastaie vanilie plus batonul de la cealalta jumatate
  • decor
  • 500 gr visine
  • ciocolata optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine:

Se bat cu telul ouale, se pune zaharul si putina sare; se bat putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu o ung, ci torn direct. Se da la cuptor pentru 20 min, dupa care se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca blatul.
Intre timp, pregatim crema. Se pune laptele intr-o carticioara si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand se albesc putin, apoi se pune amidonul si putin lapte rece ca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine, se toarna cate putin din laptele fierbine peste oua ( ca sa nu se taie), apoi se pune totul in oala si se da la foc mic, amestecand pana cand da cateva clocote, punem batonul de vanilie si semintele din el, se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.
Cand blatul si crema s-au racit, incepem asamblarea. Peste blat se toarna crema de vanilie( nu uitati sa scoateti batonul), apoi se pun visinele fara samburi si ciocolata rasa.
Se da la rece pentru cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Betivul