Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .
Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...
Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte.
Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat.
Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca marunt.
Caliti usor in uleiul amestecat cu unt ceapa si usturoiul.
Se...
Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou .
In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru platoul rece .
Am spalat si am feliat legumele . Am taiat rondele carnatul si felii rotunde salamul....
Ficatul se spala bine. Puteti sa-l tinet inlapte o ora - doua la rece, sa se curete de sange.
Sunculita taraneasca se prajeste usor in ulei doar atat cat sa-si lase aroma. Se scoate intr-o farburie alaturata.
Ceapa si usturoiul se curata ,se toaca marunt si se pun la prajit in...
ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere .
se fierbe ficatul cu 2 foi de dafin .
ceapa se taie si se caleste putin in unt .
se zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare ,...
Pateu de ficat cu visinata si migdale
Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele . Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust...
Pateu cu ficatei de pui -de casa
Ficateii se curata de pielite si se tin timp de minim o ora in lapte. Ficatul marinat in lapte va ramane pufos la pregatire si cu un gust mult mai delicat. Se curata ceapa si usturoiul. Se toaca marunt. Caliti usor in uleiul amestecat cu unt ceapa si usturoiul. Se...
Platoul cu aperitive de Craciun
Cantitatile sunt aleatorii si se pun in functie de cate persoane se servesc de pe acest platou . In prima faza am scos pe blatul de lucru toate ingredientele disponibile pentru platoul rece . Am spalat si am feliat legumele . Am taiat rondele carnatul si felii rotunde salamul....
Pateu de ficat de casa
Ficatul se spala bine. Puteti sa-l tinet inlapte o ora - doua la rece, sa se curete de sange. Sunculita taraneasca se prajeste usor in ulei doar atat cat sa-si lase aroma. Se scoate intr-o farburie alaturata. Ceapa si usturoiul se curata ,se toaca marunt si se pun la prajit in...
Pateu cu ficat
ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere . se fierbe ficatul cu 2 foi de dafin . ceapa se taie si se caleste putin in unt . se zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare ,...