ralu_ca

1

Bucataras
incepator

boldesti-scaieni prahova

Bucataras din 18.10.2012

RETETE309
PRIETENI176
Retete / Dulciuri

Mucenici umpluti cu nuca

In Dulciuri la 13 Mar 2016

Intr-un vas am dizolvat drojdia, peste care am turnat jumatate din cantitatea de lapte caldut si zaharul vanilat, amestec si las approx 15 min.  Faina am pus-o intr-un vas in care am adaugat drojdia crescuta, ouale, untul topit, zaharul, coaje de portocala si lamaie si sarea, apoi am...

Tarta "valentine's day"

In Dulciuri la 14 Feb 2016

Intr-un bol, untul l-am amestecat cu zaharul, apoi galbenusul si faina pana am obtinut un aluat faramicios. Acesta l-am intins cu sucitorul si l-am asezat in forma de tarta (unsa cu putin ulei), pe care l-am intepat cu furculita. L-am introdus la cuptor si am lasat aprox 20 minute pana ce s-a...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 6 Feb 2016

Intr-un catron am batut ouale bine cu zaharul, apoi am adaugat uleiul, praful copt stins in otet, faina, zahar vanilat, scortisoara, nuca. La final am amestecat cu lingura si merele.  Am uns o tava cu ulei si am tapetat-o cu faina si am turnat compozitia.Am introdus la cuptor pentru...

Prajitura Alba ca zapada

In Prajituri la 7 Dec 2015

Intr-un vas punem ouale, zaharul, laptele si uleiul si amestec foarte bine cu un tel. Adaug sarea si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, amestecand bine. Acum faina, cate o lingura pana se formeaza un aluat omogen. Daca e necesar amestecati si cu mana, pt ca incepe sa se lipeasca pe...

Tort de biscuiti cu ciocolata

In Torturi la 29 Noi 2015

Am topit margarina impreuna cu ciocolata amaruie pana am obtinut o crema omogena. Stafidele si goji le-am inmuiat in coniac. Am rupt biscuitii in bucatele mici si i-am pus intr-un vas, am turnat cacaoa, stafidele, goji, nuci si rahat si amestecul de ciocolata. Am omogenizat foarte bine. Am facut...

Prajitura cu mere de post

In Prajituri la 23 Noi 2015

Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt. Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt ca merele nu au suficienta zeama si riscam sa nu se imbibe in amestecul uscat. intr-o tava tapetata...

Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post

In Prajituri la 23 Noi 2015

Iata cum se prepara Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post Rupe sau zdrobeste biscuitii in bucati mici. Intr-o oala incalzeste apa, adauga margarina taiata bucati si las-o la foc mic pana se topeste. Apoi adauga zaharul amestecand pana se topeste, cacaua si laas pana fierbe,...

Negresa de post

In Prajituri la 23 Noi 2015

Intr-un bol incapator amestec faina, zaharul, cacao, bicarbonat sodiu, sare si omogenizez cu un tel ingredientele. Apoi torn cafeaua, uleiul, esenta si otetul amestecandu-le foarte bine. Trebuie sa obtin un aluat care curge. Intr-o tava tapetata cu gartie copt am turnat compozitia, apio misc...

Tiramisu reteta rapida

In Torturi la 8 Noi 2015

Intr-un vas am amestecat mascarpone cu 250 g zahar pudra, iar in alt vas iaurtul cu 250 g zahar pudra. Apoi le-am amestecat pe cele doua, cu esenta vanilie pana obtinem o compozitie omogena.  Intr-un vas de yena am pus bucati de piscoturi, am stropit cu cafea, am turnat un strat de crema,...

Tarta frageda cu mere si mure

In Prajituri la 6 Noi 2015

Aluatul fraged (pregatit cu 2 zile in urma), cu cat e lasat mai mult cu atat devine mai fraged, l-am impartit in 2 parti (una mai mare si una mai mica). Pe un blat am presarat faina apoi am intins prima foaie si am asezat in forma de tarta. Am intins inclusiv pe peretii formei. Am pus un strat...

Aluat fraged

In Dulciuri la 1 Noi 2015

Am pus faina intr-un vas, am adaugat untura, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea, amestecandu-le bine. Apoi am turnat galbenusurile si smantana rece, amestecand pana am obtinut un aluat omogen si elastic. Am impachetat aluatul in folie de plastic si la-m lasat la frigider pana a...

Dulceata de ardei iute

In Dulceata / Gem la 29 Oct 2015

Pentru inceput am spalat ardeii, apoi i-am taiat rondele. Acest lucru l-am efectuat cu 2 perechi de manusi chirurgicale, datorita iutimii. Intr-o oala am pus otetul cu zaharul si apa, lasand sa fiarba approx 30 minute, pana se formeaza siropul, dar nu mai mult pentru ca riscam sa se intareasca...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 16 Oct 2015

Tiramisu reţetă originală am mixat frisca lichida in alt vas am frecat mascarpone cu zaharul pudra pana se omogenizeaza cele doua compozitii le amestec pana obtin un amestec omogen adaug esenta  intr-un vas de yena asez piscoturile pe care le-am trecut...

Tiramisu reteta cu piersici

In Torturi la 18 Sep 2015

Tiramisu reţetă originală Cateva(6-7) din piesici le-am taiat felii subtiri, iar celelalte le-am pus in blender si le-am facut piure.  Intr-un vas am pus mascarponele cu 5 linguri zahar, vanilie si le-am amestecat pana am obtinut o crema omogena. Smantana mixeaza cu restul de...

Budinca

In Prajituri la 10 Sep 2015

Mai intai am fiert pastele si macaroanele conform instructiuni, apoi le-am scurs. Intr-un vas am turnat laptele si l-am amestecat cu grisul, zaharul, zaharul vanilat si esenta de lamaie, sare. O tava am uns-o cu putin unt, am pus pastele, apoi compozitie. Le-am amestecat usor in tava, dar am...

Inghetata de banane cu ciocolata

In Dulciuri la 29 Iun 2015

Bananele le-am taiat felii, apoi le-am introdus la congelator pentru50 minute. In blender am pus bananele, ciocolata bucati , apoi cacaoa si am mixat cateva secunde. Am turnat compozitia intr-o caserola si am introdus la congelator. Poate fi servita dupa cateva ore, alaturi de fructe (coacaze,...

Budinca de gris

In Prajituri la 27 Mai 2015

Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata. Se adaugazaharul in ploaie, pana cand se obtine o spuma densa. Am incorporat apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaug pesmetul si grisul. La final adaugam zaharul vanilat, coaja...

Tort de clatite cu sos caramel

In Torturi la 26 Apr 2015

Clatitele le-am preparat dupa reteta clasica. Intr-un ibric am pus 50 ml frisca lichida si caramelele, pe care le-am lasat la foc mic pana ce acestea se topesc. Lasam sa se raceasca putin. Restul de frisca am batut-o bine pana s-a intarit. Pe un platou punem cate o foaie de clatita,...

Placinta ruseasca

In Prajituri la 25 Apr 2015

Am pus stafidele la inmuiat in whiskey. Intr-un castron am amestecat grisul cu 4 linguri smantana si iaurtul, apoi l-am lasat asa pentru jumatate de ora. Branza am amestecat-o foarte bine cu 1 lingura smantana, apoi am adaugat amestecul de oua, zahar, zaharul vanilat si sarea, peste branza,...

Desert tort de biscuiti cu crema de cacao

In Torturi la 13 Apr 2015

Crema : Intr-un vas am pus untul la temperatuta camerei frecat cu zaharul pudra, pana se obtine o crema fina. Am adaugat galbenusurile, pe rand, 4 linguri cacao, amestecand usor si la final esenta de rom si inca 1 lingurita de cacao. Asamblare :Biscuitii se inmoaie in lapte cateva secunde,...

Tiramisu reteta cu lime

In Prajituri la 13 Apr 2015

Tiramisu reţetă originală Se freaca bine galbenusurile cu zaharul brun pana devin pufoase, apoi am adaugat mascarpone si am amestecat usor pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi zeama de la lime (nu trebuie sa fie pusa toata, depinde cat de acrisoara doriti produsul final).  Am...

Pasca fara aluat

In Dulciuri la 13 Apr 2015

Intr-un vas am amestecat bine ouale cu zaharul, apoi am adaugat branza, vanilia, untul la temperatura camerei omogenizand foarte bine. Se adauga faina si grisul putin cate putin, incorporam smantana si la final stafidele.  Turnam compozitia intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu...

Prajitura cu mere si iaurt

In Prajituri la 7 Feb 2015

Merele se rad, apoi se scurg de zeama. Intr-un vas am mixat uleiul si zaharul, apoi adaug si iaurtul si mixam pana se topeste zaharul. Se adauga faina, esenta, laptele, zaharul vanilat si bicarbonatul stins in otet. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, am turnat jumatate din...

Gogosi marocane

In Dulciuri la 7 Feb 2015

Intr-un castron pun drojdia si torn apa calduta, approx 300 ml, amestecand pana se omogenizeaza.  Intr-un vas torn faina, zaharul, esenta, in mijloc amestecul de drojie, sare si amestecam foarte bine, adaugand apa calduta pana se obtine un aluat foarte moale. Aluat moale care sa curga din...

Tarta cu mere

In Prajituri la 25 Ian 2015

Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat praful de copt, faina,imediat si untul moale, laptele, esenta, coaja de lamaie si scortisoara pana obtinem o compozitie cremoasa. Merele se taie felii subtiri si se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu oxideze. Compozitia cremoasa se...

Prajitura cu mere, mure si afine

In Prajituri la 24 Ian 2015

Intr-un vas am mixat ouale cu zaharul pana devine amestec cremos, apoi am agaugat uleiul si esenta de rom. Bicarbonatul, praful de copt si faina le-am pus in compozitie amestecand cu lingura. Compozitia sa fie potrivita. Intr-o forma rotunda detasabila am pus hartie de copt, am uns cu putin...

Clatite cu crema de branza, nuci si stafide

In Prajituri la 18 Ian 2015

Intr-un vas am pus branza fagaras amestecata cu esenta, zahar vanilat, stafide (care au fost lasate in prealabil in putin cognac) si nuca. Foile de clatite le-am umplut cu crema de branza si le-am asezat intr-un vas yena uns cu putin unt. Dupa primul strat am uns cu smantana, apoi alt...

Prajitura cu piscoturi, mascarpone, ananas si zmeura

In Torturi la 10 Ian 2015

Intr-un bol am pus branza mascarpone si zaharul pudra si am mixat pana obtinem un amestec omogen. In alt vas batem frisca pana se intareste, apoi le amestecam pana se obtine crema. Piscoturile (pe care le-am taiat cat forma) am inceput sa le asez intr-o forma rotunda de tort pe margine si pe...

Cheesecake cu iaurt si mure

In Prajituri la 27 Dec 2014

Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit si ghimbirul pudra. Intr-o tava detasabila, se toarna compozitia formata si se uniformizeaza. Cu ajutorul unui linguri se apasa deasupra pentru a forma un blat compact. Tava se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in cca 50ml apa. Iaurtul...

Tort Ecler

In Torturi la 27 Dec 2014

Apa se fierbe cu uleiul. Cand clocoteste am dat deoparte si am adaugat faina, amestecand continuu. Am last la racorit, apoi am adaugat ouale, unul cate unul si am abtinut o compozitie nici groasa, nici sa curga de pe lingura. Am tapetat o forma de tort rotunda cu hartie si cu un spritz am facut...

Afisate 1 - 30 din 142 retete    

Postari recente

publicat la 13.03.2016

Mucenici umpluti cu nuca

publicat la 15.02.2016

Peste la cuptor

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]