Retete traditionale din China
Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!
Mancaruri chinezesti
Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!
Taietei chinezesti cu bambus
Postat de: SylviaPreparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele si bambusul, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute. Cand sunt... Citeste continuarea
Carne de porc cu legume
Postat de: anaCarnea se taie fasii si se pune la marinat in sos de soia(2-3 linguri) cam 2 ore. Legumele le taiem bastonase si le tragem separat prin ulei (sa nu fie patrunse numai cat sa se imoaie)In... Citeste continuarea
Pui cu lamaie in stil chinezesc
Postat de: OanaPieptul de pui se spala si se taie in fisii de marimea unui deget. Oul se bate intr-un bol. Se tavaleste puiul prin amidon, apoi prin ou si iar prin amidon, se aseaza toate bucatile p o farfurie,... Citeste continuarea
Supa asiatica cu pui si creveti
Postat de: LopFrasSe calesc in unt crevetii, se adauga morcovul taiat fideluta, se adauga aproximativ 700 ml apa. Cand incepe sa clocoteasca apa adaugati bucatile de piept de pui, condimentele si sosurile. Dupa 10... Citeste continuarea
Porc chinezesc
Postat de: BrindusaPune un wok (sau o tigaie mare) la incalzit si adauga uleiul. Pune alunele la prajit in uleiul fierbinte pana ce devin aurii. Scoate-le. Amesteca cubuletele de carne cu amidonul si pune-le in... Citeste continuarea
Pui cu ananas- mancare chinezeasca
Postat de: OanaPuiul se taie fasiute (eu am avut pulpe de pui), apoi se pune intr-un castron impreuna cu 3 linguri sos de soia si se lasa la rece jumatate de ora. Se scoate apoi puiul si se trece prin faina... Citeste continuarea
Furnici in copac
Postat de: BrindusaPune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama. Pune taieteii in... Citeste continuarea
Creveti cu susan
Postat de: BrindusaSosul: Se amesteca bine toate ingredientele (eventual intr-un bleneder). Inainte de a-l folosi gusta sosul, poate iti place mai sarat (adauga sos de soia) sau mai acru (adauga lamaie).... Citeste continuarea
Somon si legume in stil chinezesc
Postat de: OanaLegumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa... Citeste continuarea
Mancare chinezeasca cu taitei de orez
Postat de: ala_oanceaSe pun taiteii de orez in apa rece la inmuiat. Se taie fasii pieptul de pui si se prajeste in ulei de masline. Ceapa, ardeii si morcovii se taie betigase, ciupercile felii si se pun in tigaie.... Citeste continuarea
Mancare chinezeasca
Postat de: ala_oanceaSe taie carnea marunt, cam cat un deget de groasa si se amesteca cu amidonul si 1-2 linguri de apa, cat sa se faca amidonul ca un sos pe carne. Se taie ghimbirul solzisori. Usturoiul se... Citeste continuarea
Mancare chinezeasca cu pui/ porc
Postat de: ionixPieptul de pui se taie cubulete, se condimenteaza cu chilli si putina sare, se pune-ntr-un castron si se toarna sos se soia... Se da la frigider circa 30 minute. La fel se procedeaza si cu... Citeste continuarea
Pui Shanghai
Postat de: mihaPieptul de pui se taie felii subtiri si lungi.Se pun intr-un castron si se adauga usturoiul pisat si restul mirodeniilor.Se amesteca bine si se da la frigider cateva ore,sa se intrepatrunda bine... Citeste continuarea
Piept de pui cu alune
Postat de: adriana65Intr-un bol se pune sosul de soia si amidonul, se omogenizeaza apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete, piper si foarte putina sare; se amesteca bine apoi se lasa deoparte. Ceapa,... Citeste continuarea
Ananas si mere prajite
Postat de: OanaFructele le curatam de coaja, le spalam si le taiem rondele. In desertul de la restaurant era si banana, deci puteti face si cu banana daca va place, o taiati pe jumatate. Se face un amestec... Citeste continuarea