Retete culinare din China

Retete traditionale din China

Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!


Mancaruri chinezesti

Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!

Pui cu alune

Postat de: mamaieelena

Se pune in wok uleiul si se prajesc alunele 15-20 de secunde dupa care se scot pe hartie absorbanta. In acelasi ulei se pune carnea de pui care a fost taiata in prealabil cuburi si cand s-a albit... Citeste continuarea

Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)

Postat de: alinutza1983

1. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa. 2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o... Citeste continuarea

Pui cu alune

Postat de: Pelagie

Punem orezul in apa pentru ca sa fiarba mai repede. Se taie marunt puiul si se prajeste in ulei. Pentru un gust mai deosebit putem pune in ulei un catel de usturoi taiat pe din doua. Se scurge... Citeste continuarea

Meniu in stil chinezesc

Postat de: lia

  Spalam si curatam ardeii de seminte si cotoare, apoi ii taiem in cuburi cam de 2cm. La fel portionam si pieptul de pui. Ceapa spalata , o feliem. Morcovul si telina, dupa ce le-am... Citeste continuarea

Orez prajit cu omleta si legume

Postat de: lia

 Am preparat orezul aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara... Citeste continuarea

Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre

Postat de: Sylvia

 Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera)... Citeste continuarea

Porc Pekin

Postat de: Furnicuti

Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui,... Citeste continuarea

Orez prajit a la Romania

Postat de: mitinita

Se taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute. Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte. Se caleste ceapa si apoi se... Citeste continuarea

Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas

Postat de: AndreeaJ

Mai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele, adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie,... Citeste continuarea

Chiftelute de pui cu susan

Postat de: radu_popovici

Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena. Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de... Citeste continuarea

Pui picant chinezesc

Postat de: AndreeaJ

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute. In wok sau intr-o tigaie normala, incingem... Citeste continuarea

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Postat de: AndreeaJ

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mai sus mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de... Citeste continuarea

Furnici in copac

Postat de: AndreeaJ

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez, 1 lingurita de... Citeste continuarea

General Tso's Chicken

Postat de: AndreeaJ

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute. Ingredientele... Citeste continuarea

Oua Foo Yang - Reteta de baza

Postat de: mitinita

 Se fierb spaghettele in apa cu sare. Cand s-au fiert,se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se infierbanta uleiul si se adauga spaghettlele. Dupa ce se prajesc putin se... Citeste continuarea

Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子

Postat de: AndreeaJ

intr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem... Citeste continuarea

Terci de orez chinezesc 稀饭

Postat de: AndreeaJ

Orezul il spalam bine de tot in mai multe ape. Aici neaparat trebuie sa folosim orez cu bobul rotund. Punem ciupercile negre uscate intr-un castron cu apa calda si le lasam la inmuiat cam 30 de... Citeste continuarea

Ciuperci cu bambus

Postat de: AndreeaJ

Mai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute.  Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca... Citeste continuarea

Pui cu sos de lamaie

Postat de: mitinita

Combina albusul,ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine. Tine la frigider 30 minute. Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si... Citeste continuarea

Video reteta: Creveti cu orez si ciuperci shiitake

Postat de: radu_popovici

Pentru film, dati clic  aici . Se inmoaie 30 de minute ciupercile, in apa clocotita. Se storc apoi bine de lichid, se indeparteaza tulpinile tari si se taie julienne. Se spala orezul... Citeste continuarea

Pui shanghai si orez cu legume

Postat de: Retetegg

Orezul l-am pus la fiert in apa cu putin ulei si sare. Ceapa am tocat-o si am pus-o la calit impreuna cu ardeiul. Peste 5 minute am pus si ciupercile. Am condimentat amestecul si spre final am... Citeste continuarea

Mâncare chinezească de morcovi cu orez

Postat de: ionix

Morcovul se curăţă şi se taie rondele. Ceapa de curăţă şi se taie julien. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. Se încinge uleiul cu o lingură cu... Citeste continuarea

Carne de porc chinezească cu piure la bain-marie

Postat de: ionix

Preparare carne de porc: Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa... Citeste continuarea

Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti

Postat de: Brindusa

 1. Mai intai se pregateste garnitura de orez. Intr-o craticioara incalzeste uleiul si pune orezul. Amesteca bine 2-3 minute la foc mediu. Ai grija sa nu se coloreze orezul. 2. Pune apa... Citeste continuarea

Orez cu legume

Postat de: Retetegg

Am taiat ceapa si am calit-o in putin ulei, am adaugat ardeiul cubulete, ciupercile felii. Apoi castravetele decojit si taiat marunt, sare, piper. Le-am calit impreuna foarte putin, cateva... Citeste continuarea

Sote de brocoli

Postat de: mamaieelena

Se spala brocoli si se desface in buchetele mai mici deasemeni se vor curata si doi trei catei de usturoi si cu restul de usturoi vom face un mujdei concentrat amestecindu-se cu sosul de soia... Citeste continuarea

Orez prajit cu ou in stil chinezesc

Postat de: RuxyRux

Incingem in wok putin ulei vegetal, adaugam ouale batute si amestecam rapid sa le desfacem. Inca putin ulei si adaugam usturoiul si orezul. Punem si restul de legume. Sosul de soia il turnam... Citeste continuarea

Supa chinezeasca de ou - Egg drop soup

Postat de: mitinita

Da la foc mediu apa cu cubul de gaina. Intre timp,bate ouale si amesteca impreuna cu amidonul. Ia oala de pe foc si adauga ouale. Amesteca.Cu cat amesteci mai mult,cu atat fasiile de ou vor... Citeste continuarea

Orez Prajit - Reteta de baza

Postat de: mitinita

Adauga uleiul intr-o tigaie si cand e fierbinte adauga ardeii si ceapa verde. Adauga ouale si amesteca,sa fie bucati. Adauga orezul si sosul de soia,amestecand cam 2 minute. Chiar inainte de... Citeste continuarea

Praz chinezesc

Postat de: Brindusa

Taie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm) Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri.  Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se... Citeste continuarea

Pui cu urechi de lemn

Postat de: LeBlogPiquant

Taiati puiul in bucatele de 2cm, marinati-l in 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos iute vreun sfert de ora, si prajiti-l in wok intr-o lingura de ulei, pana se patrunde, apoi scoateti-l... Citeste continuarea

Creveti cu legume

Postat de: mamaieelena

Se clateste mai intai crevetele cu putina apa si se tamponeaza cu hartie prosop . In tigaia speciala chinezeasca wok se pune uleiul si se adauga usturoiul curatat si taiat felii, cand usturoiul... Citeste continuarea

Orez chinezesc

Postat de: vickyduta

Orezul se spala si se pune la fiert. Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea. Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline. Cand sa inmuiat se pune carnea taiata... Citeste continuarea

Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb

Postat de: Oana

Carnea de vitel se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se taie felii subtiri si apoi fasiute lungi. Se pune intrun castron si se adauga restul ingredientelor, amestecand bine. Se acopera cu... Citeste continuarea

Spaghete Asiatice

Postat de: mitinita

Fierbe spaghetele al dente.Scurge-le de apa. Intr-o tigaie prajeste putin semintele de susan in ulei pana au culoarea maro deschis. Amesteca cu spaghetele,sosul de soia si ceapa verde.... Citeste continuarea

Banane prajite

Postat de: miha

Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta... Citeste continuarea

Pulpe de pui cu bambus si ardei

Postat de: Sylvia

  Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa ,... Citeste continuarea

Chinese food la mine acasa

Postat de: epurasha2bb

Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume... Citeste continuarea

Supa chinezeasca cu ciuperci

Postat de: Sylvia

 Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15... Citeste continuarea

Taietei chinezesti cu legume si somon

Postat de: Sylvia

Intr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu  l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic.... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]