Retete traditionale din China
Pe bucataras.ro aveti sansa sa gasiti retete originale chinezesti pentru supe, feluri de mancare pentru pranz sau cina, deserturi si aperitive. Rasfoiti lista de preparate chinezesti si dati frau liber imaginatiei in bucatarie!
Mancaruri chinezesti
Bucatarasii nostri viteji va pun la dispozitie un arsenal intreg de retete chinezesti practice si foarte usor de preparat. Descoperiti minunatele retete traditionale din China!
Pui cu alune
Postat de: mamaieelenaSe pune in wok uleiul si se prajesc alunele 15-20 de secunde dupa care se scot pe hartie absorbanta. In acelasi ulei se pune carnea de pui care a fost taiata in prealabil cuburi si cand s-a albit... Citeste continuarea
Pui cu taitei de orez ( in stil chinezesc)
Postat de: alinutza19831. Punem la inmuiat taiteii 3-4 min, in apa calduta, 10-15 min in apa rece, apoi ii scurgem de apa. 2. Taiem pieptul de pui ( spalat si curatat in prealabil) in bucatele mici, apoi ceapa o... Citeste continuarea
Pui cu alune
Postat de: PelagiePunem orezul in apa pentru ca sa fiarba mai repede. Se taie marunt puiul si se prajeste in ulei. Pentru un gust mai deosebit putem pune in ulei un catel de usturoi taiat pe din doua. Se scurge... Citeste continuarea
Meniu in stil chinezesc
Postat de: liaSpalam si curatam ardeii de seminte si cotoare, apoi ii taiem in cuburi cam de 2cm. La fel portionam si pieptul de pui. Ceapa spalata , o feliem. Morcovul si telina, dupa ce le-am... Citeste continuarea
Orez prajit cu omleta si legume
Postat de: liaAm preparat orezul aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara... Citeste continuarea
Supa chinezeasca cu pui si champinioane negre
Postat de: SylviaPreparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera)... Citeste continuarea
Porc Pekin
Postat de: FurnicutiTaiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui,... Citeste continuarea
Orez prajit a la Romania
Postat de: mitinitaSe taie ceapa marunt ,la fel si usturoiul. Se pune uleiul in tigaie si cand s-a infierbantat ouale batute. Cand e gata omleta,se scoate si se pune deoparte. Se caleste ceapa si apoi se... Citeste continuarea
Chinese fortune cookies-prajiturele chinezesti cu ravas
Postat de: AndreeaJMai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele, adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie,... Citeste continuarea
Chiftelute de pui cu susan
Postat de: radu_popoviciSe pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena. Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de... Citeste continuarea
Pui picant chinezesc
Postat de: AndreeaJAripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos de soia si se lasa la frigider pentru 20 de minute. In wok sau intr-o tigaie normala, incingem... Citeste continuarea
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)
Postat de: AndreeaJCarnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mai sus mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de... Citeste continuarea
Furnici in copac
Postat de: AndreeaJCiupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga sarea, 1 lingurita de sos de soia, otetul de orez, 1 lingurita de... Citeste continuarea
General Tso's Chicken
Postat de: AndreeaJPulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate pentru marinada. Amestecam totul bine si dam la frigider pentru 20 de minute. Ingredientele... Citeste continuarea
Oua Foo Yang - Reteta de baza
Postat de: mitinitaSe fierb spaghettele in apa cu sare. Cand s-au fiert,se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se infierbanta uleiul si se adauga spaghettlele. Dupa ce se prajesc putin se... Citeste continuarea
Vinete chinezesti in sos picant 酸辣茄子
Postat de: AndreeaJintr-un castronel amestecam sosul de soia, otetul de vin, alcoolul de gatit, uleiul de ardei iute sarea si zaharul curatam vanata de coaja si o taiem in bucati, in wok incingem uleiul si punem... Citeste continuarea
Terci de orez chinezesc 稀饭
Postat de: AndreeaJOrezul il spalam bine de tot in mai multe ape. Aici neaparat trebuie sa folosim orez cu bobul rotund. Punem ciupercile negre uscate intr-un castron cu apa calda si le lasam la inmuiat cam 30 de... Citeste continuarea
Ciuperci cu bambus
Postat de: AndreeaJMai intai si mai intai punem ciupercile negre la inmuiat in apa calda, le vom tine asa cam 30 de minute. Pentru cine foloseste pentru prima data bambus conservat trebuie sa spun faptul ca... Citeste continuarea
Pui cu sos de lamaie
Postat de: mitinitaCombina albusul,ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine. Tine la frigider 30 minute. Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si... Citeste continuarea
Video reteta: Creveti cu orez si ciuperci shiitake
Postat de: radu_popoviciPentru film, dati clic aici . Se inmoaie 30 de minute ciupercile, in apa clocotita. Se storc apoi bine de lichid, se indeparteaza tulpinile tari si se taie julienne. Se spala orezul... Citeste continuarea
Pui shanghai si orez cu legume
Postat de: ReteteggOrezul l-am pus la fiert in apa cu putin ulei si sare. Ceapa am tocat-o si am pus-o la calit impreuna cu ardeiul. Peste 5 minute am pus si ciupercile. Am condimentat amestecul si spre final am... Citeste continuarea
Mâncare chinezească de morcovi cu orez
Postat de: ionixMorcovul se curăţă şi se taie rondele. Ceapa de curăţă şi se taie julien. Usturoiul se curăţă şi se taie felii subţiri. Se încinge uleiul cu o lingură cu... Citeste continuarea
Carne de porc chinezească cu piure la bain-marie
Postat de: ionixPreparare carne de porc: Spata de porc se dă prin maşina de tocat. Ceapa se taie cubuleţe şi se pune la călit în uleiul foarte bine încins. Când se înmoaie ceapa... Citeste continuarea
Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti
Postat de: Brindusa1. Mai intai se pregateste garnitura de orez. Intr-o craticioara incalzeste uleiul si pune orezul. Amesteca bine 2-3 minute la foc mediu. Ai grija sa nu se coloreze orezul. 2. Pune apa... Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: ReteteggAm taiat ceapa si am calit-o in putin ulei, am adaugat ardeiul cubulete, ciupercile felii. Apoi castravetele decojit si taiat marunt, sare, piper. Le-am calit impreuna foarte putin, cateva... Citeste continuarea
Sote de brocoli
Postat de: mamaieelenaSe spala brocoli si se desface in buchetele mai mici deasemeni se vor curata si doi trei catei de usturoi si cu restul de usturoi vom face un mujdei concentrat amestecindu-se cu sosul de soia... Citeste continuarea
Orez prajit cu ou in stil chinezesc
Postat de: RuxyRuxIncingem in wok putin ulei vegetal, adaugam ouale batute si amestecam rapid sa le desfacem. Inca putin ulei si adaugam usturoiul si orezul. Punem si restul de legume. Sosul de soia il turnam... Citeste continuarea
Supa chinezeasca de ou - Egg drop soup
Postat de: mitinitaDa la foc mediu apa cu cubul de gaina. Intre timp,bate ouale si amesteca impreuna cu amidonul. Ia oala de pe foc si adauga ouale. Amesteca.Cu cat amesteci mai mult,cu atat fasiile de ou vor... Citeste continuarea
Orez Prajit - Reteta de baza
Postat de: mitinitaAdauga uleiul intr-o tigaie si cand e fierbinte adauga ardeii si ceapa verde. Adauga ouale si amesteca,sa fie bucati. Adauga orezul si sosul de soia,amestecand cam 2 minute. Chiar inainte de... Citeste continuarea
Praz chinezesc
Postat de: BrindusaTaie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm) Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri. Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se... Citeste continuarea
Pui cu urechi de lemn
Postat de: LeBlogPiquantTaiati puiul in bucatele de 2cm, marinati-l in 2 linguri de sos de soia si 2 linguri de sos iute vreun sfert de ora, si prajiti-l in wok intr-o lingura de ulei, pana se patrunde, apoi scoateti-l... Citeste continuarea
Creveti cu legume
Postat de: mamaieelenaSe clateste mai intai crevetele cu putina apa si se tamponeaza cu hartie prosop . In tigaia speciala chinezeasca wok se pune uleiul si se adauga usturoiul curatat si taiat felii, cand usturoiul... Citeste continuarea
Orez chinezesc
Postat de: vickydutaOrezul se spala si se pune la fiert. Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea. Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline. Cand sa inmuiat se pune carnea taiata... Citeste continuarea
Vita chinezeasca picanta, cu ardei si sparanghel alb
Postat de: OanaCarnea de vitel se spala, se sterge cu un prosop de hartie, se taie felii subtiri si apoi fasiute lungi. Se pune intrun castron si se adauga restul ingredientelor, amestecand bine. Se acopera cu... Citeste continuarea
Spaghete Asiatice
Postat de: mitinitaFierbe spaghetele al dente.Scurge-le de apa. Intr-o tigaie prajeste putin semintele de susan in ulei pana au culoarea maro deschis. Amesteca cu spaghetele,sosul de soia si ceapa verde.... Citeste continuarea
Banane prajite
Postat de: mihaAmestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta... Citeste continuarea
Pulpe de pui cu bambus si ardei
Postat de: SylviaPreparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa ,... Citeste continuarea
Chinese food la mine acasa
Postat de: epurasha2bbSe curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume... Citeste continuarea
Supa chinezeasca cu ciuperci
Postat de: SylviaPreparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15... Citeste continuarea
Taietei chinezesti cu legume si somon
Postat de: SylviaIntr-un wok nu foarte mare puneti ulei de masline si apoi adaugati fasolea verde taiata bucatele si morcovul ( eu l-am facut aschii ) si lasati pret de 3-4 minute la foc mic.... Citeste continuarea