Retete traditionale din Cipru
Pe insula Ciprului se mananca foarte bine, iar dovada o reprezinta retetele delicioase de pe bucataras.ro. Bucate alese cu mango, coriandru, avocado si alte minunatii ne imbie sa descoperim secretele culinare ale Ciprului.
Mancaruri sanatoase din Cipru
Pregatiti-va pentru delicii potrivite pentru orice sezon: retete de salate, mancaruri cu pui, iepure, somon si minunate garnituri de orez si paste; sfaturi utile si multe alte surprize cipriote. Descoperiti Ciprul cu retete traditionale!
Branza Halloumi prajita
Postat de: ctlinaTaiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins.... Citeste continuarea
Desert prajitura cu gris si migdale/ Cipru
Postat de: ctlinaIntr-un castron sau in bolul robotului, amestecati bine ouale cu zaharul. Adaugati untul topit, incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt, grisul si migdalele macinate.... Citeste continuarea
Salata cu rosii si oregano
Postat de: mitinitaRosiile se feliaza,iar ceapa se taie in rondele subtiri. Amestecam toate ingredientele,lasam putin deoparte (cam 15 minute) sa se combine aromele si servim. Citeste continuarea
Desert cu banane si piscoturi
Postat de: gabrielaginaSe prepara pudding-ul conform instructiunilor de pe plic. Se curata bananele si se taie felii subtiri. Se rup piscoturile in bucatele mici si se adauga impreuna cu bananele in pudding.... Citeste continuarea
Pulpa de curcan in stil cipriot
Postat de: OanaCarnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se... Citeste continuarea
Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita
Postat de: mihaelaraduSpanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare. Ceapa se taie rondele (sau... Citeste continuarea
Makaronia Tou Fournou
Postat de: ANCAPastele se fierb cu putina sare si ulei de masline. Cand sunt gata, se dau prin jet de apa rece si se pun deoparte. In timp ce fierb tagliatellele, intr-o cratita se topeste un pachet de unt... Citeste continuarea
Prajitura Cipriota
Postat de: bruneticaTopim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu . Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata... Citeste continuarea
Salata cu avocado, ton si dressing de iaurt
Postat de: mihaelaraduDressing : Iaurtul se freaca cu 4-5 linguri de ulei. Cand am terminat de incorporat uleiul, amestecam sosul de soia, praful de ghimbir si piperul. Lasam dressingul la frigider pentu a se raci.... Citeste continuarea
Sufleu cu brocolli (de post)
Postat de: mihaelaradu1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina. 2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina... Citeste continuarea
Brocolli cu sos bechamel de post
Postat de: mihaelaraduBroccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.... Citeste continuarea
Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice
Postat de: mihaelaradu1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei. 2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim... Citeste continuarea
Paste semi-carbonara la cuptor
Postat de: mihaelaradu1. Punem pastele la fiert in apa clocotita. Adaugam un praf de sare si putin ulei. 2. Pentru sos , calim usturoiul in 2 linguri de ulei, adaugam baconul si mai calim 3-5 minute. Adaugam... Citeste continuarea
Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati
Postat de: mihaelaradu1. Somonul se pune pe gratarul (sau tigaie grill) preincalzit si uns cu ulei, pana cand se rumeneste pe ambele parti. Rozmarinul, sarea si piperul se presara peste bucatile de somon dupa ce l-am... Citeste continuarea
Salata cipriota
Postat de: mitinitaSe taie rosia in felii. Se taie ceapa felii subtiri si se adauga la rosii. Se adauga restul ingredientelor,mai putin sarea. Se amesteca si se da la rece. Se sareaza inainte de a servi. Citeste continuarea
Souvlaki de pui
Postat de: mihaelaradu1. Taiem pieptul de pui cubulete. 2. Ardeii ii feliem si cepele le crapam in 4 bucatii si le desfacem fasii. Ciupercile le lasam intregi (cand vom aseza carnea pe betisoare, daca ciupercile nu... Citeste continuarea
Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)
Postat de: mihaelaraduSe taie toate legumele cubulete, feliute, solzisori...fiecare cum prefera :) si se amesteca cu frunzele de coriandru. Branza se taie cuburi si se amesteca cu legumele si maslinele. Se picura... Citeste continuarea
Mango & avocado salsa
Postat de: mihaelaradu1. Mango, avocado, ceapa se curata de coaja. 2. Legumele si fructul de mango se taie marunt (ca pentru o tocanita) si se amesteca intr-un bol. Se adauga zeama de lamaie! Pofta mare! Citeste continuarea
Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat
Postat de: mihaelaradu1. Amestecam sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute si scortisoara 2. Intr-un vas asezam bucatile de pui si le condimentam cu pasta de condimente. Lasam la frigider pentru... Citeste continuarea
Prajitura de post NISTISIMO
Postat de: mihaelaraduIntr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.... Citeste continuarea
Prajitura cu rodii
Postat de: manuelaPREGATITI CREMA: bate-ti fresh cream-ul cu mixerul pana ce devine pufoasa si se umple (crema nu tb sa fie f.tare). Intr-un castron mare bate-ti cream cheese pana cand se inmoaie apoi adaugati... Citeste continuarea