Retete culinare din Cipru

Retete traditionale din Cipru

Pe insula Ciprului se mananca foarte bine, iar dovada o reprezinta retetele delicioase de pe bucataras.ro. Bucate alese cu mango, coriandru, avocado si alte minunatii ne imbie sa descoperim secretele culinare ale Ciprului.


Mancaruri sanatoase din Cipru

Pregatiti-va pentru delicii potrivite pentru orice sezon: retete de salate, mancaruri cu pui, iepure, somon si minunate garnituri de orez si paste; sfaturi utile si multe alte surprize cipriote. Descoperiti Ciprul cu retete traditionale!

Salata cu rosii si oregano

Postat de: mitinita

Rosiile se feliaza,iar ceapa se taie in rondele subtiri. Amestecam toate ingredientele,lasam putin deoparte (cam 15 minute) sa se combine aromele si servim. Citeste continuarea

Desert cu banane si piscoturi

Postat de: gabrielagina

Se prepara pudding-ul conform instructiunilor de pe plic.  Se curata bananele si se taie felii subtiri. Se rup piscoturile in bucatele mici si se adauga impreuna cu bananele in pudding.... Citeste continuarea

Pulpa de curcan in stil cipriot

Postat de: Oana

Carnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se... Citeste continuarea

Placinta cu spanac si feta/ Spanakopita

Postat de: mihaelaradu

 Spanacul se spala bine. Se pune intr-un vas mai mare si se toarna apa calda peste frunze. Se scurge bine de apa si se presara cu putina sare. Ceapa se taie rondele (sau... Citeste continuarea

Makaronia Tou Fournou

Postat de: ANCA

Pastele se fierb cu putina sare si ulei de masline. Cand sunt gata, se dau prin jet de apa rece si se pun deoparte. In timp ce fierb tagliatellele, intr-o cratita se topeste un pachet de unt... Citeste continuarea

Prajitura Cipriota

Postat de: brunetica

Topim untul si ungem foile de foietaj dam la cuptor pentru a le coace , la foc mediu .  Cat timp se coc foile pregatim crema : urda dulce o punem intr-un bol , daca trebuie sfaramitata... Citeste continuarea

Salata cu avocado, ton si dressing de iaurt

Postat de: mihaelaradu

Dressing : Iaurtul se freaca cu 4-5 linguri de ulei. Cand am terminat de incorporat uleiul, amestecam sosul de soia, praful de ghimbir si piperul. Lasam dressingul la frigider pentu a se raci.... Citeste continuarea

Sufleu cu brocolli (de post)

Postat de: mihaelaradu

1. Orezul se fierbe cu un praf de sare si putina menta uscata (optional). Se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu margarina. 2. Peste orez, turnam rosiile taiate marunt asezonate cu putina... Citeste continuarea

Brocolli cu sos bechamel de post

Postat de: mihaelaradu

Broccoli  se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.... Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor cu sos de vin alb si ierburi aromatice

Postat de: mihaelaradu

1. Iepurele se spala bine si se pune la marinat pentru 2-3 ore cu oregano, rozmarin, menta uscata, vegeta, piper, boia, vin si putin ulei. 2. Inainte de a introduce carnea la cuptor, prajim... Citeste continuarea

Paste semi-carbonara la cuptor

Postat de: mihaelaradu

1. Punem pastele la fiert in apa clocotita. Adaugam un praf de sare si putin ulei. 2. Pentru sos , calim usturoiul in 2 linguri de ulei, adaugam baconul si mai calim 3-5 minute. Adaugam... Citeste continuarea

Somon cu sos olandez, salsa de porumb si ardei si orez Basmati

Postat de: mihaelaradu

1. Somonul se pune pe gratarul (sau tigaie grill) preincalzit si uns cu ulei, pana cand se rumeneste pe ambele parti. Rozmarinul, sarea si piperul se presara peste bucatile de somon dupa ce l-am... Citeste continuarea

Salata cipriota

Postat de: mitinita

Se taie rosia in felii. Se taie ceapa felii subtiri si se adauga la rosii. Se adauga restul ingredientelor,mai putin sarea. Se amesteca si se da la rece. Se sareaza inainte de a servi. Citeste continuarea

Souvlaki de pui

Postat de: mihaelaradu

1. Taiem pieptul de pui cubulete. 2. Ardeii ii feliem si cepele le crapam in 4 bucatii si le desfacem fasii. Ciupercile le lasam intregi (cand vom aseza carnea pe betisoare, daca ciupercile nu... Citeste continuarea

Salata cipriota (greceasca, cu mici-mari diferente)

Postat de: mihaelaradu

Se taie toate legumele cubulete, feliute, solzisori...fiecare cum prefera :) si se amesteca cu frunzele de coriandru. Branza se taie cuburi si se amesteca cu legumele si maslinele. Se picura... Citeste continuarea

Mango & avocado salsa

Postat de: mihaelaradu

1. Mango, avocado, ceapa se curata de coaja. 2. Legumele si fructul de mango se taie marunt (ca pentru o tocanita) si se amesteca intr-un bol. Se adauga zeama de lamaie! Pofta mare! Citeste continuarea

Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat

Postat de: mihaelaradu

1. Amestecam sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute si scortisoara 2. Intr-un vas asezam bucatile de pui si le condimentam cu pasta de condimente. Lasam la frigider pentru... Citeste continuarea

Prajitura de post NISTISIMO

Postat de: mihaelaradu

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.... Citeste continuarea

Prajitura cu rodii

Postat de: manuela

PREGATITI CREMA: bate-ti fresh cream-ul cu mixerul pana ce devine pufoasa si se umple (crema nu tb sa fie f.tare). Intr-un castron mare bate-ti cream cheese pana cand se inmoaie apoi adaugati... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: