Retete traditionale din Egipt
Egiptul cu toate enigmele sale, este o tara care te imbie sa o descoperi si datorita delicioaselor mancaruri. Gasiti pe siteul nostru retete originale de prajituri si garnituri.
Retete egiptene
Haideti sa preparam impreuna prajituri si torturi delicioase egiptene, cu sfaturi practice si imagini sugestive de la bucatarasele noastre harnice.
Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita
Postat de: oanaplIata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și... Citeste continuarea
Orez cu linte si carne de pui
Postat de: ctlinaCuratati ceapa si tocati-o marunt. Puneti-o la prajit intr-o oala adanca in uleiul incalzit, impreuna cu paprika, zaharul si curcuma. Adaugati orezul si lintea, rumeniti-le impreuna, puneti... Citeste continuarea
Falafel - Chiftele de naut
Postat de: InaSe pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se lasa peste noapte la umflat). Apa trebuie sa fie destul de multa, avand in vedere... Citeste continuarea
Salata de vinete egipteana / Baba ganoush
Postat de: ctlinaCuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.... Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: InaBlat : Prajim nucile si le macinam la robot. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata. Punem amestecul intr-o forma de... Citeste continuarea
Humus reteta cu sfecla
Postat de: AlexTeacherHumus reteta Adaugati ghe ata in blender; Tocati sfecla marunt si introduceti-o in blender; Zdrobiti nuca intr-un... Citeste continuarea
Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)
Postat de: bucatarie_marocanaEtapa1 Fierbim pastele cu sare si ulei timp de 7 minute sau timpul indicat pe ambalajul pastelor. Etapa 2 Calim ceapa in ulei impreuna cu piper,sare,boia si usturoi... Citeste continuarea
Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)
Postat de: bucatarie_marocana-acopera nautul cu apa si lasa-l la inmuiat peste noapte. -pune intr-un mixer,chilli-coriandru-patrunjel-usturoi-bicarbonat de sodiu-sare-piper-ardei boia-chimen-si... Citeste continuarea
Salată egipteană de fasole
Postat de: SatisfyyourcravingsUsturoiul se amestecă cu prazul, cuminul, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul, sarea și piperul. Acest amestec se toarnă peste fasole, se amestecă, iar la final se adaugă și... Citeste continuarea
Basbousa (reteta video)
Postat de: JamilaCuisineIntr-un bol incapator punem grisul de grau dur, adaugam zaharul, praful de copt si omogenizam bine totul, adaugam apoi iaurtul, untul topit si coaja de lamaie si amestecam bine pana ce compozitia... Citeste continuarea
Falafel
Postat de: BucatardinpasiuneIn primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de... Citeste continuarea
Fulia ( foul medammas )
Postat de: doralinda72Aruncam din jumatate din zeama care se afla in coserva si restul turnam intr-o craticioara si incalzim la foc mic. Cand incepe sa fiarba putin, pisam cu furculita fasolea, amestecam si punem dupa... Citeste continuarea
MOLOKHIA
Postat de: doralinda72Punem la fiert molokhia congelata in cele 8 pahare de apa, adaugam ceapa, rosia si knorul ( ptr cei care nu vor sa puna knor, pot folosi zeama de la un pui fiert ) si lasam la fiert pe foc mic cca... Citeste continuarea
Supa de linte blonda
Postat de: doralinda72Lintea se fierbe foarte usor si repede, deci, intai fierbem lintea cu putina sare ptr 15 min, dupa care strecuram de toata apa, si punem la fiert in alta apa calda impreuna cu ceapa tocata, sosul... Citeste continuarea
Orez cu lapte - varianta egipteana
Postat de: Sim0naWorldLaptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in... Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: andreea123Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la... Citeste continuarea
Orez egiptean
Postat de: mitinitaSe spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua... Citeste continuarea
Desert prajitura Egipteana
Postat de: Lily_MusatSe fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci. Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi,... Citeste continuarea
Kuşeri- Orez cu linte si macaroane( de post)
Postat de: Mihaela11_joCeapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie. Se fierbe lintea cu 4 cani de apa cca 15 minute si se scurge de apa. Se fierb macaroanele in apa cu sare si... Citeste continuarea
Prajitura egipteana cu nuca si caramel
Postat de: SidySe incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se... Citeste continuarea
Tort egiptean
Postat de: mihaFoi: Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa. Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in... Citeste continuarea
Baba ghanoush
Postat de: OanaEu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si... Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: Lily_MusatSe fac patru foi si 2 creme.Crema de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si alune. Macinam alunele si nucile. Cum facem foile: Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si... Citeste continuarea