Retete culinare din Egipt

Retete traditionale din Egipt

Egiptul cu toate enigmele sale, este o tara care te imbie sa o descoperi si datorita delicioaselor mancaruri. Gasiti pe siteul nostru retete originale de prajituri si garnituri.


Retete egiptene

Haideti sa preparam impreuna prajituri si torturi delicioase egiptene, cu sfaturi practice si imagini sugestive de la bucatarasele noastre harnice.

Humus cu sfecla

Postat de: AlexTeacher

Adaugati gheata in blender; Tocati sfecla marunt si introduceti-o in blender; Zdrobiti nuca intr-un mojar si adaugati-o peste;... Citeste continuarea

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

Etapa1 Fierbim pastele cu sare si ulei timp de 7 minute sau timpul indicat pe ambalajul pastelor. Etapa 2 Calim ceapa in ulei impreuna cu piper,sare,boia si usturoi... Citeste continuarea

Falafel (chiftelute de naut) (reteta video)

Postat de: bucatarie_marocana

  -acopera nautul cu apa si lasa-l la inmuiat peste  noapte. -pune intr-un mixer,chilli-coriandru-patrunjel-usturoi-bicarbonat de sodiu-sare-piper-ardei boia-chimen-si... Citeste continuarea

Salată egipteană de fasole

Postat de: Satisfyyourcravings

Usturoiul se amestecă cu prazul, cuminul, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul, sarea și piperul.  Acest amestec se toarnă peste fasole, se amestecă, iar la final se adaugă și... Citeste continuarea

Basbousa (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine

Intr-un bol incapator punem grisul de grau dur, adaugam zaharul, praful de copt si omogenizam bine totul, adaugam apoi iaurtul, untul topit si coaja de lamaie si amestecam bine pana ce compozitia... Citeste continuarea

Falafel

Postat de: Bucatardinpasiune

In primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de... Citeste continuarea

Fulia ( foul medammas )

Postat de: doralinda72

Aruncam din jumatate din zeama care se afla in coserva si restul turnam intr-o craticioara si incalzim la foc mic. Cand incepe sa fiarba putin, pisam cu furculita fasolea, amestecam si punem dupa... Citeste continuarea

MOLOKHIA

Postat de: doralinda72

Punem la fiert molokhia congelata in cele 8 pahare de apa, adaugam ceapa, rosia si knorul ( ptr cei care nu vor sa puna knor, pot folosi zeama de la un pui fiert ) si lasam la fiert pe foc mic cca... Citeste continuarea

Supa de linte blonda

Postat de: doralinda72

Lintea se fierbe foarte usor si repede, deci, intai fierbem lintea cu putina sare ptr 15 min, dupa care strecuram de toata apa, si punem la fiert in alta apa calda impreuna cu ceapa tocata, sosul... Citeste continuarea

Orez cu lapte - varianta egipteana

Postat de: Sim0naWorld

Laptele rece l-am pus intr-un vas cu fundul dublu (in cazul meu un tuci). Am adaugat putina sare, orezul, zaharul si zaharul vanilat si am pus pe foc mic, lasand sa fiarba cca 30 minute, timp in... Citeste continuarea

Tort Egiptean

Postat de: andreea123

Se fac 3 blaturi fiecare din 2 albuse batute bine cu 2 linguri de zahar, 1/2 lingura de faina si 40 g de nuci sau alune macinate. Se coc pe foaie de copt intr-o forma cu Ø 24 cm, la... Citeste continuarea

Orez egiptean

Postat de: mitinita

Se spala si se scurge orezul bine. Se pune uleiul intr-o oala si se incalzeste. Se adauga orezul si se prajeste putin,pana devine translucent. Adauga apa si sarea. Da focul mare si cand a dat doua... Citeste continuarea

Prajitura Egipteana

Postat de: Lily_Musat

Se fac patru foi si doua creme.Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci. FOILE DE PRAJITURA: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru... Citeste continuarea

Kuşeri- Orez cu linte si macaroane( de post)

Postat de: Mihaela11_jo

Ceapa se taie pestisori si se caleste intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurie. Se fierbe lintea cu 4 cani de apa cca 15 minute si se scurge de apa. Se fierb macaroanele in apa cu sare si... Citeste continuarea

Prajitura egipteana cu nuca si caramel

Postat de: Sidy

Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute din nou pina se intaresc albusurile. 1 lingura faina se... Citeste continuarea

Tort egiptean

Postat de: miha

Foi: Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare, pana obtinem o bezea lucioasa. Amestecam faina cu nuca macinata si o adaugam treptat in... Citeste continuarea

Baba ghanoush

Postat de: Oana

Eu am avut vinetele copate si congelate de asta toamna :). Le-am lasat la dezghetat intr-o sita sa se scura bine de zeama. Le-am amestecat apoi la robot cu usturoiul pisat, zeama de lamaie si... Citeste continuarea

Tort Egiptean

Postat de: Lily_Musat

Se fac patru foi si 2 creme.Crema de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si alune. Macinam alunele si nucile. Cum facem foile: Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: