Retete culinare din Italia

Retete traditionale din Italia

Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...


Retete italiene aromate

Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!

Lasagna inedita

Postat de: panacris

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină... Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: privatelaura

Salata Caprese se face in doi timpi si trei miscari. Mai intai de toate, se iau cateva frunze de busuioc si se rup in doua, apoi se sterge farfuria cu ele. Ramane astfel aroma busuiocul, iar... Citeste continuarea

Salata light cu ton

Postat de: mihaelar63

Curatati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute  si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare... Citeste continuarea

Fusili cu sos de carne

Postat de: mihaelar63

 Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand... Citeste continuarea

Fructe de mare cu broccoli si orez

Postat de: mihaelar63

Pentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul  prin... Citeste continuarea

Tortellini cu sunca si rosii uscate

Postat de: mihaelar63

Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de: oanapl

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute.  Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul... Citeste continuarea

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de: rocsi_1612

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete.... Citeste continuarea

Mozarella marinata in ulei de rapita cu ierburi aromatice

Postat de: panacris

Mozzarella se scurge de lichidul în  care au fost conservate. Într-un borcan pătrățos se pun biluțele de brânză, condimentele, sare și uleiul. Apoi se închide... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu lapte de cocos si fructe de padure

Postat de: ctlina

Puneti foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o cratita puneti la incalzit smantana cu laptele de cocos, indulcitorul si 75 gr de fructe de padure sfaramitate. Cand ajunge la fierbere,... Citeste continuarea

Tocanita de vaca

Postat de: cristeena20

Carnea taiata in bucati dupa gust o marinam -condimentam cu sare, piper ,usturoi pisat, aduagam crengute de cimbru si dafin, stropim cu ulei de masline si apoi adaugam vin rosu. Lasma o zi la... Citeste continuarea

Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Postat de: oanapl

Alegi o tigaie largă și mai adâncă pe care o pui la încins. Torni uleiul și pui cubulețele de carne de pasăre. Le rumenești pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc... Citeste continuarea

Pizza rulata

Postat de: panacris

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se... Citeste continuarea

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de: mihaelar63

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu... Citeste continuarea

Mozzarella picanta marinata in ulei de masline

Postat de: mihaelar63

Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si... Citeste continuarea

Paste cu caracatita si nduja

Postat de: Ksenya

Caracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute  Scoatem caracatita pe un platou. Punem pastele la fiert... Citeste continuarea

Desert prajitura/ Pasca cu ricotta si ciocolata

Postat de: ctlina

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Separați gălbenușurile de albușuri.  Topiti ciocolata cu laptele de cocos si untul la bain marie. Amestecati.  Bateți... Citeste continuarea

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de: mihaelar63

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie .... Citeste continuarea

Focaccia caprese

Postat de: Criss

Dupa cum v-am mai spus si cu alte ocazii, de cand am masina de paine, n-am mai framantat nimic cu mana. La fel am procedat si acum, am framantat aluatul focacciei la masina de paine. Asadar,... Citeste continuarea

Desert panna cotta cu cafea si ciocolata

Postat de: ctlina

Amestecati bine gelatina pudra cu 50 ml de lapte de migdale rece. Intr-o cratita incalziti restul de lapte cu smantana, indulcitorul si cafeaua.  Amestecati si cand da sa fiarba varsati... Citeste continuarea

Steak de ton proaspat cu legume

Postat de: mihaelar63

Bucata de ton se condimenteaza cu usturoi granulat, piper cu lamaie si se sareaza. Ungeti bucata de peste condimentata cu putin ulei masline. Daca aveti timp poate sa ramana... Citeste continuarea

Paste gratinate cu ton si mozzarella

Postat de: rocsi_1612

Puneti intr-o oala apa la fiert cu putina sare. Cand da in clocot, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand, le fierbeti 8-10 minute. Dupa ce au fiert, le rasturnati intr-o sita. Cat timp... Citeste continuarea

Vinete a la mozzarella

Postat de: mihaelar63

Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele . Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa . Ceapa si... Citeste continuarea

Salata cu mozzarella de buffalo si sumac

Postat de: mihaelar63

Frunzele verzi se spala si se scurg de excesul de apa . Ardeiul iute verde se taie rondele . Amestecati frunzele cu rondele de ardei iute ,  otet de mere  si ulei de... Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: Adele

Se incepe cu pregatirea cremei, pe baie de aburi se mizeaza ouale cu zahar ,pana devin spuma si se topeste zaharul.  Intr-un bol se amesteca mascarponele cu esenta de vanilie ,treptat se... Citeste continuarea

Desert Ciambellone (chec)

Postat de: Adele

Se separa galbenusurile de albusuri, se mixeaza albusurile cu un praf de sare , dupa care galbenusurile se mixeaza cu zahar, pana devin spuma si treptat se adauga uleiul sau untul topit. Se... Citeste continuarea

Piureu de mazare uscata si de fava uscata

Postat de: ctlina

Înmuiați mazărea și fava uscată în apă rece timp de cel puțin 3 ore (am lasat o noapte). Clatiti a 2a zi. Puneti-le cu ceapa taiata in 2, cățelul de usturoi și morcovul taiat... Citeste continuarea

Salata de ton, caracatita, sardine si ceapa rosie

Postat de: panacris

Ceapa se curăță, se taie rondele și se așază într-un bol pentru salată. Sardinele, caracatița și tonul se scot din conserve într-o strecurătoare, ca să se scape de... Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de: rocsi_1612

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano... Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Postat de: mihaelar63

Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa... Citeste continuarea

Crochete de pui

Postat de: mihaelar63

Pieptul de pui se taie cubulete . Am introdus in vasul robotului de bucatraie pieptul de pui , usturol , ceapa , ulei , sare, piper si cimbru. Toate acestea le-am maruntit .... Citeste continuarea

Ardei in sos dulce acrisor

Postat de: Adele

Se pun ardeii spalati si uscati bine intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se lasa 5/6 minute in cuptor sa se formeze abur ,cu usa deschisa ,se... Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mascarpone

Postat de: oanapl

Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare. Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă... Citeste continuarea

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

Postat de: mihaelar63

Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza usor in ulei. Adaugati carnea de porc si amestecati cateva minute... Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de mango si piersica

Postat de: Adele

Se incepe cu pregatirea jeleului , se curata fructul de mango, se taie cuburi, dupa care se storc si piersicile. Se pun intr-un pahar inalt, se fruleaza bine Intr-un pahar cu 100 ml apa se dizolva... Citeste continuarea

Dorada cu cartofi si rucola

Postat de: mihaelar63

Preparati un sos/marinada din putin ulei, zeama de la o lamaie, sare, oregano, piper cu lamaie si fulgi de usturoi. Cu acest sos se ung doradele curatate si spalate , atat pe... Citeste continuarea

Salata calda cu pui si tortellini

Postat de: mihaelar63

Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare . Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate . Respectati timpul de fierbere indicat... Citeste continuarea

Salata de sfecla rosie cu burrata - reteta nr.200 la salate

Postat de: mihaelar63

Sfecla se coace timp de 30 minute. Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti. Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic,... Citeste continuarea

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Postat de: mirela0911

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa. Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare... Citeste continuarea

Tortellini cu prosciutto si feta

Postat de: mihaelar63

Tortellini se fierb, respectand indicatiile de pe pachet. Sarati foarte usor apa pentru fiert. Unele ingrediente ca prosciutto si feta contin multa sare. Folositi o... Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]