Retete traditionale din Italia
Italienii vorbareti, veseli si prietenosi au o cultura culinara deosebit de bogata si variata: retete colorate cu paste, faimoasele retete de pizza sau retete cu fructe de mare...
Retete italiene aromate
Va invitam sa descoperiti arta culinara italiana, preparand impreuna cu noi retete delicioase! Cu siguranta cei dragi vor spune mamma mia!
Dorada la gratar cu citrice si mujdei - reteta 1700
Postat de: mihaelar63Dorada intreaga se despica, se curata in interior si exterior. Eu am taiat dorada aproximativ in doua pentru ca mi-a fost teama ca daca o las intreaga nu se va patrunde cat este... Citeste continuarea
Supa crema de dovleac, cu castane
Postat de: KsenyaCastanele le spalam si le crestam cu un cutit. Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau... Citeste continuarea
Tortellini cu sunca si sos Cheddar
Postat de: mihaelar63Tortellini se pun la fiert in apa cu sare. Fierbeti respectand indicatiile de pe ambalaj. Sunca se taie juliene si se prajeste in ulei pana devine crocanta. Se scoate sunca din tigaie si... Citeste continuarea
Osso Buco alla Milanese
Postat de: cristeena20Carnea se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat. Se trece prin faina si se prajeste in putin ulei, pe ambele parti cca 2-3 minute pana capata o culoare si se sigileaza. Se scot si se lasa... Citeste continuarea
Pizza cu ton si blat de malai
Postat de: oanaplÎntr-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și... Citeste continuarea
Dovlecei pizza
Postat de: ctlinaSpalati dovleceii si taiati capetele. Taiati-i in 2 in lungime. Scobiti-i usor cu o lingurita si sarati. Puneti in ei sos de rosii, jambon si mozarella. Miezul scos l-am pus intr-un... Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii cu tagliatelle la slow cooker Crock Pot
Postat de: mihaelar63Se pune uleiul sa se infierbante in slow cooker Crock Pot ,care a fost setat pe High . Cand este fierbinte se pun foile de dafin si ceapa intreaga . Dupa ce incep sa sfaraie... Citeste continuarea
Sos ragu la borcan gatit la slow cooker Crock Pot
Postat de: KsenyaPunem aparatul slow cooker Crock Pot pe modul High, adaugam uleiul, asteptam sa incalzeasca bine, dupa care adaugam ceapa, acoperim cu capac si lasam sa inmoaie bine. Adaugam... Citeste continuarea
Blat de pizza din conopida si mozzarella (fara gluten, low carb)
Postat de: ctlinaIncalziti cuptorul la 220 °C. Mixati treptat buchetele de conopida, pana obtineti o compozitie fina, ca boabele de orez, dar nu un piureu. Scoateti bucatelele ramase mari. Folositi... Citeste continuarea
Sos pesto cu busuioc, migdale si rosii uscate
Postat de: ctlinaSpalati si scurgeti foile de busuioc. Mixati busuiocul cu restul de ingrediente mai putin uleiul. Puneti apoi uleiul treptat pana obtineti consistenta dorita. Am depus intr-un borcan sau cutie... Citeste continuarea
Dovlecei sotati cu pancetta si sos pesto
Postat de: ctlinaSpalati si taiati capetele dovlecelului. Taiati-l in demi-rondele fine (am lasat coaja caci era bio). Incalziti uleiul intr-o tigaie. Reveniti dovleceii impreuna cu sosul pesto. Puneti piper, boia... Citeste continuarea
Pizza Feliciana
Postat de: RODIMURPentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul.... Citeste continuarea
Pastai verzi cu jambon sec si mozzarella
Postat de: ctlinaCuratati si spalati pastaile verzi. Intr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15... Citeste continuarea
Penne cu sos Arrabbiata
Postat de: RODIMURPennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se... Citeste continuarea
Vinete cu ton si mozzarella la cuptor
Postat de: rocsi_1612Spalati vanata, o stergeti cu un servetel de bucatarie si indepartati capetele. O taiati felii nu foarte subtiri. Incingeti o tigaie grill, rumeniti feliile de vinete pe ambele parti, apoi... Citeste continuarea
Paste umplute cu patru branzeturi
Postat de: rocsi_1612Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le... Citeste continuarea
Pastai galbene cu smantana si mozzarella
Postat de: ctlinaIntr-o oala adanca puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare. Adaugati pastaile spalate si curatate. Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute. Scurgeti-le si puneti-le sub... Citeste continuarea
Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto
Postat de: RODIMURPastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se... Citeste continuarea
Pui cacciatore
Postat de: oanaplSe preîncălzește cuptorul la 180 de grade C. Se condimentează carnea de pui cu sare și piper. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile.... Citeste continuarea
File de pui cu pancetta, chorizo si cascaval
Postat de: panacrisPieptul de pui feliat se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de măsline și se așează într-o tavă termorezistentă și se lasă la rece minim 30 minute, maxim... Citeste continuarea
Desert inghetata cu mascarpone, afine si fulgi de hrisca
Postat de: ctlinaSeparati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati branza mascarpone, amestecati 3 minute. Incorporati apoi albusurile,... Citeste continuarea
Rulada cu carne si mortadella / Polpettone
Postat de: ctlinaCuratati ceapa si usturoiul. Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie. Adaugati ierburile si paprika. Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu... Citeste continuarea
Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene
Postat de: mihaelar63Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi... Citeste continuarea
Focaccia cu masline si rozmarin
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Intr-un vas amestecati apa, uleiul si zaharul. Adaugati cam jumatate din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi puneti drojdia. Adaugati si restul de faina, framantat pana... Citeste continuarea
Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure
Postat de: ctlinaDiluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece. Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul. Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina,... Citeste continuarea
Granita de zmeura si menta
Postat de: ctlinaPuneti la fiert apa cu indulcitorul sau zaharul. Adaugati foile de menta si sucul de lamaie. Lasati sa fiarba 3 minute pana cand indulcitorul/zaharul se topeste. Rezervati si lasati... Citeste continuarea
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Postat de: panacrisLămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de... Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: mirela0911Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se... Citeste continuarea
Medaglioni cu sunca, mozzarella si busuioc
Postat de: mihaelar63Porniti la inceput fierbatorul si incalziti apa pentru paste . Maruntiti usturoiul verde si sunca. Feliati mozzarella in rondele . Puneti... Citeste continuarea
Pui calabrese
Postat de: rocsi_1612Spalati pieptul de pui, il stergeti usor cu niste servetele de bucatarie. Taiati fiecare jumatate de piept in doua, pe lungime. Le presarati cu sare, piper si boia. Incingeti uleiul intr-o... Citeste continuarea
Pastrav la cuptor
Postat de: mihaelar63Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in... Citeste continuarea
Fusilli cu vitel
Postat de: dantesPuneti la fiert pastele in apa clocotita cu sare, respectand timpul inscris pe ambalaj. Scurgeti pastele, punand deoparte circa 100 ml din apa in care au fiert. Taiem cubulete ceapa,... Citeste continuarea
Piept de rata cu suc de portocale
Postat de: KsenyaPregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos... Citeste continuarea
Desert parfait tiramisu
Postat de: ctlinaMixati nucile. Intr-un castron faramitati biscuitii cu fibre. Pregatiti o cafea espresso puternica si turnati-o peste biscuiti. Adaugati miezul de nuca macinat, 2 lingurite de indulcitor si... Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cabanos si branzeturi
Postat de: mihaelar63Ciupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata ,... Citeste continuarea
Focaccia cu masline, rosii si busuioc
Postat de: panacrisDe data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;) Într-un vas încăpător se pune... Citeste continuarea
Supa de sparanghel cu mozzarella
Postat de: ctlinaSparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Taiati-l bucati. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o oala adanca. Sotati ceapa curatata si tocata marunt. Puneti... Citeste continuarea
Desert tarta crocanta cu magiun de prune
Postat de: KsenyaCu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute. Se adauga sarea si ouale s i coaja de... Citeste continuarea
Tortellini in sos verde de spanac
Postat de: mihaelar63Spanacul se spala si se fierbe in putina apa cu sare . Scurgeti de apa . Tocati spanacul dupa ce s-a racit usor cu ajutorul robotului . Sunculita taraneasca se taie... Citeste continuarea
Pizza quattro formaggi
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat... Citeste continuarea