Retete culinare din Rusia

Retete traditionale din Rusia

Rusia ne ofera multe bucate delicioase si sanatoase, iar pe bucataras.ro veti gasi o mare varietate de specialitati culinare rusesti. Din carne de pui, de vita sau de porc, mancaruri cu peste sau legume, retetele rusesti ne incanta cu gustul lor delicios.


Variata bucatarie ruseasca

Pregatiti delicioasa salata Shuba, pui Stroganoff sau tort Medovik cu ajutorul sfaturilor utile de la bucatarasii nostri!

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

Postat de: Ksenya

   Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de   ulei   2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam... Citeste continuarea

Friptura de iepure la cuptor

Postat de: Ksenya

Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este  pentru a... Citeste continuarea

Supa de raci

Postat de: Ksenya

Fierbem racii conform retetei  "rasol de raci pentru bere".  http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la... Citeste continuarea

Dulceata de agrise cu lavanda - Provence

Postat de: Ksenya

Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta. Intr-o oala turnam apa... Citeste continuarea

Pirojki cu camembert si mere

Postat de: ctlina

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat... Citeste continuarea

Pavlova cu crema de whiskey Baileys

Postat de: AlexTeacher

Bateti albusurile de ou cu ajutorul mixerului cu bol, Breville ; Adaugati la inceput varful de cutit de sare si 1 lingura de zeama de lamaie;... Citeste continuarea

Rata pe varza cu prune in stil rustic

Postat de: Ksenya

Rata o transam,   scoatem   grasimea si pielea    cu partile mai grase, taiem marunt si   le punem   intr-o tigaie la topit .   Pieptul ,aripile si pulpele... Citeste continuarea

Zhavoronki sau "mucenici" rusesti

Postat de: ctlina

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.                ... Citeste continuarea

Rasol de raci pentru bere

Postat de: Ksenya

Racii se spala foarte bine. Se pune apa la clocotit intr-un vas mai mare .Cand clocoteste apa adaugam toate ingredientele. La sfarsit adaugam mararul. Lasam la foc 15 minute .Scoatem racii la... Citeste continuarea

Tort Napoleon

Postat de: Ela68

Mod de preparare foi  (12 buc): 1. Taiem untul rece cubulete si-l amestecam cu faina. Va rezulta un aluat nisipos. 2. Batem ouale intr-un castron si adaugam sarea, otetul, coniacul si... Citeste continuarea

Soleanka - Supa rusesca de carne

Postat de: Ksenya

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert  cam 40 minute. Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta,... Citeste continuarea

Placinta ruseasca cu branza

Postat de: mirela0911

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg... Citeste continuarea

Sirniki (Сырники),papanasi rusesti cu smantana si dulceata de visine

Postat de: Ksenya

Intr-un castron trecem branza  prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul. Amestecam  toate ingredientele... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de: Ksenya

Dovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii. Prazul il tocam . Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit,... Citeste continuarea

Salata de peste

Postat de: Ksenya

Pestele il filetam, inalturam pielea si oasele si-l taiem bucatele,la fel taiem  cartofii si castravetii. Intr-un castron   adaugam pestele ,cartofii si castravetii impreuna cu... Citeste continuarea

Placinta ruseasca cu branza

Postat de: CarmenBlue

(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.) Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa... Citeste continuarea

Syrniki - Clatite rusesti

Postat de: Satisfyyourcravings

Se bate oul cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga branza, zaharul, esenta si faina. Se amesteca pana la omogenizare.  Se incalzeste ulei intr-o tigaie si cu o lingura se aseaza aluat de... Citeste continuarea

Dulceata de coacaze negre fara fierbere

Postat de: Ksenya

Coacazele le spalam si le curatam de codite,le lasam la scurs ,apoi  le intindem pe un prosop si le lasam la zvantat. Intr-un  castron de plastic sau sticla ,zdrobim coacazele cu o... Citeste continuarea

Paine de secara

Postat de: Ksenya

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi. Atentie! Recipientul... Citeste continuarea

Maia de secara -Starter

Postat de: Ksenya

Pregatim un recipient din sticla sau plastic cu capacitatea de 2 l in care v-om pregati maiaua. Prima zi: Amestecam  bine  100 ml apa calduta  cu 100g faina , consistenta... Citeste continuarea

Tort Pavlova cu ciocolata si capsuni

Postat de: RuxyRux

Albusurile se mixeaza un minut cu praful de sare pana devin spuma, apoi se mixeaza adaugand zaharul lingura cu lingura inca 7 sau 8 minute,  sau pana nu se mai simte zaharul inte degete.... Citeste continuarea

Placinta ruseasca

Postat de: ralu_ca

Am pus stafidele la inmuiat in whiskey. Intr-un castron am amestecat grisul cu 4 linguri smantana si iaurtul, apoi l-am lasat asa pentru jumatate de ora. Branza am amestecat-o foarte bine cu 1... Citeste continuarea

Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier

Postat de: ctlina

Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici. La fel si cartofii si morcovii.... Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de: Ksenya

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se sareaza se pipereaza dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam cartofii.... Citeste continuarea

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

Postat de: Ksenya

Mai intai frecam untul cu zahaharul, adaugam oul si smantana si amestecam din nou, adaugam apoi faina, sarea, zaharul vanilat si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat uniform. Il... Citeste continuarea

Supa pescarului -Ukha

Postat de: mihaelar63

Pestele se spala si se pune la fiert cu sare , piper si foi de dafin timp de 15 minute . Se scurge pestele de zeama care se pastreaza . Se arunca foile de dafin . Reteta prevede... Citeste continuarea

Salata boeuf

Postat de: stratulatgeorgiana

Se spala bine cartofii,telina si pastarnacul si se fierb. Dupa ce se racesc toate ingredientele se daie in cuburi.Separat se pregateste maioneza dintr-un galbenus de ou fiert,unul... Citeste continuarea

Boeuf Stroganoff

Postat de: simona72

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de... Citeste continuarea

Plăcinta rusească cu brânză la Multicooker

Postat de: panacris

Brânza cremoasă de vaci se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de sare, coaja de lămâie și smântâna. Apoi se adaugă ouăle și se amestecă... Citeste continuarea

Zacusca de dovlecei cu hribi

Postat de: Ksenya

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin... Citeste continuarea

Zacusca picanta de dovlecei

Postat de: Ksenya

Dovleceii ii curatam de coaja ,ii taiem in rondele si ii calim in ulei sub capac la foc mic pana devin un pic rumeni ,dam deoparte in alt bol. In uleiul ramas calim morcovul dat prin razatoarea... Citeste continuarea

Dulceata de agrise

Postat de: Ksenya

Se culeg agrisele dupa ce s-a ridicat roua ,se spala si se inlatura coditele si motul. Cu o scobitoare se inteapa fiecare fructa la extrimitati,se adauga apa si se pune la frigider pentru a 2-a... Citeste continuarea

Запеканка -placinta ruseasca cu branza

Postat de: Ksenya

Stafidele se pun la inmuiat .Se pune grisul intrun castron cu smantana ,se incorporeaza si se lasa minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema .Ouale se bat bine cu... Citeste continuarea

Ciorba de varza murata-de post

Postat de: nadea68

Curatam morcovul si telina, taiem marunt.Cartofii ii curatam si-i lasam intregi. Punem o oala cu apa pe foc si adaugam legumele. Lasam pe foc cam 30 minute. Intr-o tigaie punem ulei si... Citeste continuarea

Piroschi-pirosti

Postat de: nadea68

Intr-un bol punem drojdia o lingura de zahar si putina apa calduta.Lasam la crescut. Dupa 15 minute cand drojdia a crescut punem apa intr-un castron,adaugam drojdia amestecam si adaugam faina... Citeste continuarea

Supa ruseasca de spanac cu cartofi

Postat de: mihaelar63

Puneti la fiert o oala cu l apa .Adaugati carnea feliata . Curatati si spalati legumele .Tocati marunt ceapa si morcovul , cartofii cuburi . Puneti legumele la fiert . Sarati . Cand... Citeste continuarea

Colac impletit cu nuca si cacao

Postat de: Veronica22

Drojdia se lichefiaza cu 2 linguri de zahar(drojdia se sfarama intr-un bol,se adauga zaharul si se freaca cu o lingurita pana cand avem un amestec lichid). Margarina se topeste si se racoreste... Citeste continuarea

Pavlova cu zmeura

Postat de: Ela68

  Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel... Citeste continuarea

Pshovnik - budinca de orez

Postat de: nadea68

Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam  pastele si un pic de sare .Lasam pe foc... Citeste continuarea

Salata ruseasca"SHUBA"

Postat de: mishacki81

Mod de preparare reteta salata ruseasca"SHUBA" Pestele se curata de oase, se taie cubulete(pieptul se pune la fiert si se taie si el cubulete cand e racit) ouale se fierb... Citeste continuarea

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: