Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac

de Adinuta in Peste, 14 Dec 2009 | 10092 vizualizari

 

Am spus de curand pe forum ca exista un cuvant pe care mi-ar placea sa il aud cand cineva mananca ceva gatit de mine. Ei bine, l-am auzit! Si a meritat :) Stiu ca nu e prea modest sa iti lauzi propriile creatii, dar de data asta m-am intrecut pe mine, m-am autoimpresionat chiar! Aveam in congelator cam 200 grame file de somon si vreo 400 de Pollock de Alaska (nu stiu daca se gaseste la noi, e un peste alb, cu un gust nu foarte pronuntat, dar mai aromat ca Panga-care mie mi se pare cam fad, insa la acelasi pret... daca la noi nu se gaseste, poate fi inlocuit cu alt peste alb, care sa aiba cat de cat aroma). Asa, acum eu zic cantitatile cum era congelat, ca dezghetat, era mult mai usurel :)) Si nu stiam ce sa fac cu pestele asta, mai ales ca bucata de somon era cam mica. Asa ca am bagat nasul la racoare, adica in frigider si am scos de acolo o jumatate de ardel, niste cascaval Gouda feliat si mustar mexican Kamis. Despre mustar precizez de care am folosit exact, pentru ca mi s-a parut excelent. In primul rand e cu boabe intregi, ceea ce nici nu se compara cu mustarul pasta... e foarte bun! mai ales cum pocnesc usor bobitele in gura si e asa fin si aromat. La noi s-ar putea sa nu fie mexican inca, pentru ca abia a aparut aici (kamis e comp. poloneza), dar au mustar frantuzesc boabe. Stiu ca nu e acelasi lucru, dar ma gandesc ca ar fi si asta ok, eventual amestecat cu un pic de praf de ardei cayenne. Si cu aceste ingrediente insirate pe masa, mi-a venit ideea sa fac niste rulouri, unse de un strat generos de mustar boabe. Au iesit atat de gustoase, incat m-am convins ca cele mai bune retete imi ies cand le fac in joaca si cu chef de experimentat! Combinatia de peste alb si somon, completat de cascaval topit, gust de boabe de mustar la exterior si miez dulce de ardel la interior, totul pe un pat de frunzulite verzi de spanac stropite cu lamaie... ca o poezie de arome :D ma cam intrec, nu?! dar nu ma pot abtine, hehe! Sper sa va placa cel putin la fel de mult ca noua!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame sfile somon
  • 500 grame file Pollock de Alaska sau alt peste alb (eu aveam doar 400 grame si asta congelat, ar fi mers mai mult, sa-mi iasa mai multe rulouri pentru ca mi-au ramas niste bucatele de somon)
  • jumatate de ardel rosu
  • cascaval feliat (cate fasii intra pe fiecare rulou)
  • mustar mexican boabe Kamis
  • sare
  • piper
  • spanac verde
  • lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac:

Pasul 1: Am clatit fileurile sub jet de apa rece. Pestele alb l-am taiat fasii, iar somonul l-am taiat bucatele lunguiete, potrivite pentru a fi rulate in interiorul fasiei de peste alb. La fel am taiat si ardelul. Feliile de branza le-am rupt cam de dimensiunea fileurilor de peste alb.

Pasul 2: Am presarat sare si piper peste peste. Apoi pe fiecare fasie de peste alb am pus fasie de cascaval. La unul din capete, peste cascaval, am pus o bucatica de somon si o fasiuta de ardel si am rulat. Ar fi mers prins cu o scobitoare, dar nu am avut. Si am rulat toate fasiile de peste alb. Somon mi-a mai ramas un pic. Apoi am uns rulourile pe dinafara cu un strat de mustar boabe si le-am asezat intr-un vas yena, uns cu putin ulei. Pe margine am pus restul de somon si ardel. Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptoul incins la treapta 4, pentru 20 minute. Apoi am scos folia si am mai lasat 10 minute.

Pasul 3: Pe fiecare farfurie am pus frunzulite de spanac (spalate si zvantate inainte) si am presarat pe ele putina sare, apoi le-am stropit cu zeama de lamaie. (Aceste ingrediente nu apar in poze pentru ca ideea cu spanacul mi-a venit mai tarziu si de entuziasmata ce eram, am uitat sa fac si poza). Peste spanac am pus sos de la pestele gatit (lasa destul de mult lichid, dar e foarte bun la gust, cu boabe de mustar plutind in el). Am adaugat rulourile de peste (un pic s-au cam desfacut ca nu le-am prins cu scobitori) si bucatelele de somon si ardel. Am mai pus cate o feliuta de lamaie si o crenguta de cimbru.

Pestele a fost foarte fraged, s-a topit in gura...si s-a terminat cam repede...

TIPS-URI

1

prindeti rulourile cu scobitori

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de peste alb si somon, pe frunze verzi de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Adinuta 1

21.12.2009, 13:48

fluturas, multumesc!

mihaelar63 1

05.02.2010, 22:23

favorita ,toata stima si respectul ,, acum am descoperit reteta , ar trebuii sa-ti inchipui ca sunt intr-o stare de admiratie , ma holbez la reteta , cu gura cascata , in acelasi timp ...

elena1988 1

08.02.2011, 10:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor