Chec ciocolatos Gradina

de epurasha2bb in Prajituri, 20 Mai 2010 | 4996 vizualizari

 

o gradina dulce ....

 

INGREDIENTE

  • 1 iaurt cremosso simplu
  • unt cat o nuca sau o lingura (sa fie moale la tempertaura camerei)
  • 2 cuburi de ciocolata de casa la kilogram
  • 1 danette cu ciocolata
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Pt.ornament
  • 1 cutiuta de Finetti cu cacao
  • capsuni,
  • kiwi
  • tubulete de napolitana cu cacao.
  • creioane de decor Dr .Otker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec ciocolatos Gradina:

Se bat cu un blender de mana/mixer albusurile cu un praf de sare pana sta lipit de fundul castronului.
Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, cacaoa si untul batut spuma. Se picura o fiola esenta de vanilie/rom.Amestecam ouale batute cu iaurtul amestecat cu Danettul de ciocolata.Se amesteca usor de sus in jos cu o lingura nemetalica.
Se adauga usor putin cate putin in albusurile spuma.

Apoi amestecam faina cu praful de copt si ciocolata razuita.Incorporam si acest amestec in compozitie si amestecam de sus in jos, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.

Se unge cu putin unt rece forma de sufleu.Se toarna compozitia.Se da la cuptor aproximativ 30 de minute fara sa deschidem, apoi testam cu scobitoarea si mai vedem cat mai lasam.

Cand e gata se lasa cu usa cuptorului (oprit)intredeschisa sa se raceasca bine apoi se aseaza pe un platou frumos si se orneaza.

Se ung bastonasele de cacao cu putina crema Finnetti si se lipesc de marginea checului de jur imprejur ca un gardut.

Mai tarziu trasati o dunguta galbena cu creion de decor galben Dr.Otker.In mijlocul checului se aseaza boboci de flori din capsuni crestate sau din pasta de zahar colorat.

Puteti face si din ananas sau ori fruct aveti si va place.Din kiwi puteti face frunze.Eu am desenat cateva floricele albe si cu creionul de zahar Dr.Otker alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec ciocolatos Gradina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

gaby_duceag 1

22.05.2010, 08:07

unde-i avatarul?eu vad acceasi foto

epurasha2bb 1

24.05.2010, 14:26

multumesc fetelor! Avatarul e acelasi nici eu nu stiu la ce se refera, probabil s-au incurcat comentariile ca si mie mi se mai intampla

Crista_Luca 1

07.10.2010, 09:17

arata delicios ...e ca un tort ..... mersi ai 5 f de la mine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Inimi cu ciocolata