Amandine

de Julie in Prajituri, 25 Aug 2011 | 23290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua,
  • 14 linguri zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 3 linguri ulei, 
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri faina,
  • 1 praf de copt.
  • Crema:
  • 300 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 3 galbenusuri,
  •  3-4 linguri cacao,
  • esenta de rom.
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 100 g zahar,
  • 1 cappuccino cu rom,
  • esenta de rom.
  • Glazura: 
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100 g unt,
  • 2 linguri frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, apa,uleiul, iar la final, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema:

Se mixeaza untul cu zaharul, apoi cu galbenusurile, adaugate pe rand si mixand dupa fiecare. Se adauga cacaoa si esenta de rom. Se continua mixarea pana cand zaharul este dizolvat si crema devine spumoasa.

Sirop:

Se pun pe foc apa si zaharul, se adauga praful de cappuccino si esenta de rom. Se da un clocot, apoi se lasa sa se raceasca.

Glazura:

Ciocolata, untul si frisca, se pun pe foc si se lasa pana se topesc toate si compozitia se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.

Asamblarea:

Blatul se insiropeaza si se umple cu crema de unt. Se toarna deasupra glazura si se decoreaza cu ciocolata topita, frisca si optional cu fructe. Se lasa la rece pana se intareste crema si glazura, apoi se taie in bucati patrate, mai mici sau mai mari dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

bianca92 1

27.10.2013, 12:15

uuuu :> delicios

nicole79 1

27.10.2013, 17:32

te rog sa-mi spui si mie dimensiunile tavii in care se coace blatul ....multumesc anticipat !!!!!!!! mi se pare o reteta super de amandine

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine