Ardei umpluti

de dakris in Mancaruri cu carne, 22 Feb 2013 | 1214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei (proaspeti ori din saramura)
  • 600 g carne tocata
  • 3 cepe medii
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri orez
  • 3 rosii medii (pt capacele)
  • cca 4 linguri pasta de tomate
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • cateva fire marar
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Sosul de rosii
1 ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu o ceasca de apa si ulei; se aseaza pe foc. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga 2 linguri pasta de tomate. Se mentine pe foc inca cca 5 min.

Ardeilor li se scot cotoarele, se spala, se scurg. Daca se folosesc ardei din saramura se tin la desarat cca 2 ore.

Ceapa si morcovul se curata, orezul se alege (daca este cazul) si se spala.
Carnea bine spalata se toaca, peste ea adaugandu-se: 2 cepe tocate, morcovul ras prin ochiurile mici ale razatorii, orezul scurs, mararul tocat, pasta de tomate, sare, piper.. Se omogenizeaza bine compozitia si se umplu ardeii lasand un gol de 5mm pt capacelul de rosie. Se aseaza intr-o cratita, se acopera cu apa si se aseaza pe foc (se adauga sare dupa gust), cand incepe sa fiarba se introduce in cuptorul preincalzit. Se fierb la foc mediu cca 1 ora, apoi se varsa sosul de rosii. Se lasa sa fiarba impreuna inca cca 10 min si se adauga faina dizolvata in putina apa. Dupa inca 10 min se scoate din cuptor si se adauga patrunjelul tocat.

Se servesc cu smantana.

 

TIPS-URI

1

Se pot face si impreuna cu dovlecei.

RETETA IN IMAGINI

Ardei umpluti-0
Ardei umpluti-1
Ardei umpluti-2
Ardei umpluti-3

COMENTARII (14)

dakris

dakris 1

23.02.2013, 09:20

Cu drag, Rocsi!

dakris

dakris 1

23.02.2013, 09:20

Si mie, AdriiAdi!

dakris

dakris 1

23.02.2013, 09:21

Va multumesc tutror pt comentarii si aprecieri!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!