Bacon crud tras în tigaie

de ionix in Porc, 16 Oct 2010 | 6957 vizualizari

 

rapid si gustos...

 

INGREDIENTE

  • 200 g bacon proaspat
  • 2 carnaciori mai mici sau 1 mai mare
  • 2 catei de usturoi
  • Doua linguri cu ulei
  • Doua linguri cu apa
  • lingura vin alb sec
  • 1/3 lingurita cu cimbru uscat
  Pentru omleta cu ceapa:
  • Doua oua
  • ceapa mica
  • Busuioc
  • Sare, piper
  • Doua linguri cu ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacon crud tras în tigaie:

 

Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.

 

Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora.

Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon proaspat.

Se lasa 2 minutele si se pun carcaciorii taiati rondele.

Se pune putina apa si se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri.

Se lasa la foc mediu, acoperind cu un capac.

Cand incepe sa sfaraie mai adaugati inca o lingura cu apa.

Dupa circa 10 minute puneti cimbrul si vinul.

Lasati sa se inabuse la foc iute inca vreo 5 minute si opriti focul.

Daca l-ati desarat, adaugati sare si piper dupa gust.

 

Preparare omleta:

Se bat ouale bine cu putina sare, piper si busuoic.

Se incinge uleiul si calim ceapa.

Dupa ce s-a calit ceapa bine, turnam ouale si facem o omleta. Se scurge cand se scoate din tigaie si se aseaza langa bacon.

Se serveste cu muraturi sau cu mamaliguta si mujdei.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacon crud tras în tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nadina73 1

17.10.2010, 23:48

cum de mi-a scapatvreauuuuuuuuu si dau 5f

ionix 1

17.10.2010, 23:56

@Laly... acum dezghet

@Nadina... bine maaai, iti fac si tie mai ales ca vii si-mi dai furci peste tot sarut-mana

alinutzika 1

19.08.2011, 13:59

ce bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca la ceaun